Shopping Alert

Κρεβατοκάμαρα: Πως θα μεγαλώστε το χώρο της

Αισθάνεστε στριμωγμένοι στο χώρο σας; Φαίνονται τα πάντα στοιβαγμένα και οι αποθηκευτικοί χώροι δεν επαρκούν ούτε για τις βασικές χωρητικές σας ανάγκες; Οι ακόλουθες συμβουλές θα σας δείξουν πως οι χώροι του υπνοδωματίου σας μεγαλώνουν μαγικά!


1. Έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους. Αν προτιμήσετε ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώροστη βάση του, θα έχετε στη διάθεσή σας μια μικρή αποθήκη και θα εκμεταλλεύεστε το χώρο σας στο έπακρο. Επιλέξτε να αποθηκεύσετε εποχιακά είδη κάτω από το κρεβάτι σας μιας και συνήθως δεν είναι ο πιο εύκολος χώρος προς διαχείριση.

2. Χρήση των κάθετων επιφανειών. Σε ένα μικρό χώρο είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τις επιφάνειες των τοίχων με βέλτιστο τρόπο, αναπτύσσοντας τους αποθηκευτικούς σας χώρους επάνω τους. Κρεμαστά ντουλάπια, βιβλιοθήκες ή ραφιέρες, μπορούν να χωρέσουν τα πάντα, κατά προτίμηση πίσω από πορτάκια τα οποία, αν είναι από καθρέφτη, θα δίνουν ακόμα περισσότερο την αίσθηση του ανοιχτού χώρου.

3. Επιλέξτε ψηλά έπιπλα. Προτιμήστε έπιπλα ψηλότερα που πιάνουν τον ίδιο χώρο στο πάτωμα, αλλά λόγω ύψους έχουν πλεονέκτημα όσον αφορά τη χωρητικότητα. Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα αποτελούν τα μοντέρνα κομοδίνα.
Χώροι αποθήκευσης στα χαμηλά. Μπορείτε με την χρήση κουτιών με καπάκι να αποθηκεύσετε τακτοποιημένα κάτω από το κρεβάτι σας, ακόμα και αν αυτό δεν έχει αποθηκευτικό χώρο, πληθώρα πραγμάτων που αλλιώς δεν έχετε που να τα βάλετε. Οι σακούλες με υποδοχή για την ηλεκτρική σκούπα κάνουν θαύματα αν θέλετε να αφαιρέσετε τον αέρα από τα είδη που θα αποθηκεύσετε: θα δείτε το πάπλωμα να συρρικνώνεται και να αφήνει πολύ περισσότερο χώρο ελεύθερο.

5. Πολυχρηστικά δωμάτια. Εάν έχετε ενοποιημένα το υπνοδωμάτιο σας με το καθιστικό ή το γραφείο σας, η σωστή κατανομή των αποθηκευτικών χώρων είναι ζωτικής σημασίας. Χρησιμοποιήστε κάθε γωνιά του δωματίου για αποθήκευση, πίσω απ’ το κρεβάτι, πάνω απ’ το γραφείο, σε ράφια, κρεμαστές βιβλιοθήκες, ντουλάπια ή ντουλάπες. Δώστε βάρος στην απλότητα στο δωμάτιο και στην επιλογή επίπλων με ανοιχτά χρώματα. Επιλέξτε λευκό, ζαχαρί ή ανοιχτό γκρί, και αν θέλετε να βάλετε χρώμα κάπου, κρατήστε το για τα καλύμματα του κρεβατιού. Με αυτό το τρικ τραβάτε την προσοχή στο κάλυμμα και όχι στους χώρους αποθήκευσης.

6. Ποτέ δεν είναι αρκετοί. Πάντα, μα πάντα, όταν διακοσμείτε ένα νέο δωμάτιο, επιλέξτε να έχει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους ακόμα και αν πιστεύετε ότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη. Είναι βέβαιο ότι μια μελλοντική ανάγκη θα προκύψει που θα πρέπει να εξυπηρετήσετε. Ίσως ένα μικρότερο κρεβάτι να αφήσει περισσότερο χώρο ελεύθερο, και έτσι η κρεβατοκάμαρα σας να είναι, αλλά και να φαίνεται ανάλαφρη και τακτοποιημένη.