Shopping Alert

Σαλόνι που το Ζεις


Το σαλόνι σας είναι τέλειο;  Μήπως είναι υπερβολικά τέλειο;  Μήπως έχετε δημιουργήσει ένα σαλόνι-μουσείο, όπου κανείς δεν κάθεται για να το χαρεί;  Είναι αρκετά συνηθισμένο να ξοδεύουμε χρόνο και χρήμα για τη διακόσμηση ενός σαλονιού, και στο τέλος να μην το απολαμβάνει κανείς καθώς θέλουμε να το διατηρούμε άθικτο.  Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για δημιουργία σαλονιών που όχι μόνο θα θαυμάζετε, αλλά και θα ζείτε σε αυτά καθημερινά.

  1. Κόψτε!  Συλλέξτε αποκόμματα περιοδικών με φωτογραφίες που απεικονίζουν ό, τι θέλετε στο σαλόνι σας.  Μην σας απασχολεί το κόστος, απλά ακολουθήστε το γούστο σας.   Βρείτε χρώματα, υλικά, φωτιστικά, έπιπλα, οτιδήποτε πυροδοτεί τη φαντασία σας.  Υπάρχουν τρόποι να δημιουργήσετε το ίδιο στυλ με πολύ λιγότερα χρήματα.
  2. Σημείο εστίασης.  Αποφασίστε ποιο θα είναι το σημείο εστίαση του σαλονιού σας.  Το σημείο εστίασης μπορεί να είναι μια αρχιτεκτονική λεπτομέρεια, το τζάκι, η τηλεόραση ή ένα έργο τέχνης.  Τοποθετήστε τα έπιπλά σας έτσι ώστε να επικεντρώνονται στο σημείο εστίασης, αλλά ταυτόχρονα να ευνοούν τη συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων.
  3. Αδειάστε.  Αποφασίστε ποια πράγματα θα κρατήσετε μέσα στο χώρο.  Για να έχει την καλύτερη δυνατή εμφάνιση το σαλόνι σας, επιλέξτε προσεκτικά πόσα αντικείμενα θα μείνουν εκεί.  Ένας χώρος με πολλά αντικείμενα χάνει την κομψότητα και την άνεσή του.
  4. Απομακρυνθείτε απ’ τον τοίχο.  Μην παρατάσσετε όλα τα έπιπλα με την πλάτη τους στον τοίχο. Μην ξεχνάτε ότι οι καλεσμένοι σας πρέπει να κάθονται σε τέτοια θέση ώστε να μπορούν να μιλούν μεταξύ τους.

  1. Παρακαλώ, καθίστε.  Προσπαθήστε να έχετε καθίσματα γα τουλάχιστον έξι άτομα.
  2. Προσδιορίστε.  Οριοθετήστε το χώρο του καθιστικού, χρησιμοποιώντας, χαλιά, κουρτίνες, έπιπλα, διαχωριστικά ή και κολώνες που μπορεί να υπάρχουν στο χώρο.
  3. Κουρτίνες.  Σε γενικές γραμμές το χρώμα στις κουρτίνες είναι προτιμότερο να είναι ίδιο με το χρώμα του μεγαλύτερου επίπλου.  Με αυτό τον τρόπο ο χώρος αποκτά ενότητα και το χρώμα λειτουργεί σαν φόντο για τη διακόσμηση.
  4. Με κοιτάς-σε κοιτώ.  Μην τοποθετείτε καθρέπτες σε τέτοια σημεία ώστε οι καλεσμένοι σας να βλέπουν τον εαυτό τους όταν κάθονται.  Αποσπά την προσοχή τους!
  5. Τράβα ένα κάθισμα.  Για έξτρα θέσεις κρύψτε σκαμπό κάτω από το τραπεζάκι του σαλονιού.
  6. Φώτα, κι άλλα φώτα.  Δώστε ποικιλία στο φωτισμό του δωματίου, έτσι ώστε να υπάρχει ξεχωριστό φως για διάβασμα, για τηλεόραση, για συγκεντρώσεις με φίλους.
  7. Είναι ζωντανό!  Για να έχετε την αίσθηση της φύσης μέσα στο χώρο σας, πάρτε αληθινά φυτά (όχι αληθοφανή!).

  1. Λαβύρινθος.  Αφήστε αρκετό χώρο ανάμεσα στα έπιπλα για διάδρομο!
  2. Και εγένετο χρώμα.  Δώστε χρώμα στο ουδέτερο σαλόνι σας με πολλά μαξιλάρια.
  3. Μη με κρατάς στο σκοτάδι.  Βεβαιωθείτε ότι κάθε καθήμενος έχει αρκετό φως, αλλά και πρόσβαση στο τραπέζι του σαλονιού.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές θα μπορέσετε να φτιάξετε ένα σαλόνι που θα το απολαμβάνετε.  Το αυστηρό και ψυχρό στυλ, αφήστε το για αίθουσες αναμονής!

Συμβουλές από το kosmin.gr