Shopping Alert

Πριν παραγγείλετε το κρεβάτι σας: πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε (Μέρος Α)


Το κρεβάτι μας είναι ίσως το μόνο έπιπλο πάνω στο οποίο περνάμε περίπου το 1/3 της ζωής μας.  Πιστεύετε ότι μπορούμε να αφήσουμε την επιλογή του στην τύχη;  Τα παρακάτω σημεία θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή ώστε να απολαμβάνετε «όνειρα γλυκά».

1. Επιλέξτε το είδος του design που σας ταιριάζει 
Αναλογιστείτε ποιο είναι το ομορφότερο είδος ξενοδοχείου για εσάς: είναι ένα εκλεπτυσμένο ξενοδοχείο μπουτίκ με ξεχωριστή minimal επίπλωση ή ένα παραδοσιακό αρχοντικό με κρεβάτια με ουρανό;  Στην κρεβατοκάμαρα η επιλογή του design είναι σημαντική, και το κρεβάτι αποτελεί το σημείο που χαρακτηρίζει περισσότερο τον χώρο.  Εάν αναζητάτε απλότητα, προσανατολιστείτε προς τις μοντέρνες γραμμές κρεβατιών, με ξύλινο ή δερμάτινο κεφαλάρι.  Για τους περισσότερο τολμηρούς, ένα σιδερένιο κρεβάτι θα είναι σίγουρα του γούστου σας.



2. Επιλέξτε μέγεθος 
Η πληθώρα επιλογών στα μεγέθη κρεβατιών δημιουργεί την ανάγκη της προσεκτικής εκλογής του κατάλληλου για την περίπτωσή σας. Ένα στρώμα με φάρδος 1.40μ. δεν είναι αρκετά μεγάλο για να κοιμηθούν άνετα δύο ενήλικες.  Εάν το δωμάτιο σας το επιτρέπει, η πιο σωστή επιλογή είναι το 1.60μ. φάρδος, ενώ το φάρδος 1.80 είναι ακόμα καλύτερη επιλογή.  Συνήθως το κρεβάτι θα πρέπει να είναι 15 εκ. μακρύτερο από το ψηλότερο άτομο που το χρησιμοποιεί, άρα τα στρώματα με μήκος 2.00 μέτρα είναι οι συνήθεις επιλογές.  Οι διαστάσεις που αναφέρονται αφορούν το στρώμα και όχι το κρεβάτι.  Για να είστε βέβαιοι ότι το κρεβάτι σας είναι ότι πρέπει για το χώρο σας και ότι σας αφήνει αρκετό χώρο για να μετακινήστε στην κρεβατοκάμαρα, θα πρέπει να συνυπολογίσετε το συνολικό μέγεθος του κρεβατιού.



3. Ταιριάξτε το στο δωμάτιό σας 
Σε ένα μεγάλο χώρο, ένα μεγάλο πολυτελές κρεβάτι με κολώνες θα είναι κάτι ιδιαίτερο. Εάν το γούστο σας είναι πιο μοντέρνο και minimal, μπορείτε να επιλέξετε ένα κρεβάτι τύπου πλατφόρμα με μεγάλο κεφαλάρι που έχει κομοδίνα και φωτιστικά ενσωματωμένα.  Για τις μικρές κρεβατοκάμαρες μια επιλογή που εξοικονομεί χώρο είναι η επιλογή ενός υποστρώματος στο οποίο του προσθέτετε το κεφαλάρι της αρεσκείας σας.  Μεγάλο όφελος σε αυτή την περίπτωση είναι ο αποθηκευτικός χώρος που συχνά προσφέρουν αυτά τα κρεβάτια κάτω από το στρώμα.   Εάν πάλι θέλετε το κεφαλάρι να έχει το μικρότερος δυνατός μέγεθος, καλύτερα να διαλέξετε ένα σιδερένιο κρεβάτι.