Shopping Alert

Πριν παραγγείλετε το κρεβάτι σας: πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε (Μέρος Β)

Συνεχίζοντας από το προηγούμενο άρθρο, ακολουθούν κάποιες νέες παρατηρήσεις που θα πρέπει να σκεφτείτε ώστε να κάνετε την κατάλληλη αγορά κρεβατιου.



Το είδος στρώμα-υπόστρωμα

Το είδος στρώμα-υπόστρωμα έχει αντέξει στο χρόνο αποδεικνύοντας ότι έχει αιτία ύπαρξης. Αποτελεί μια επιλογή άνετου, συμπαγούς κρεβατιού και παρέχει τόσο αποθηκευτικό χώρο που θα σας κάνει να νιώθετε ευγνωμοσύνη! Οι lux εκδοχές του υποστρώματος έχουν ελατήρια μέσα στο ξύλινο πλαίσιο ενώ τα πιο οικονομικά έχουν ξύλινο πλαίσιο με ένα συμπαγές πάνελ στη βάση του στρώματος. Με το κατάλληλο κεφαλάρι κάνουν θαύματα στο χώρο σας, ενώ η άνεση που παρέχουν είναι μοναδική.

Διαλέξτε στρώμα

Ένα φθηνό στρώμα θα έχει μικρότερης αντοχής ελατήρια και τα υλικά του ενδέχεται να είναι συνθετικά που δεν επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορήσει, και επομένως θα είναι ιδιαίτερα ζεστό. Μπορείτε να αγοράσετε το κλασικό στρώμα με ελατήρια ή τα σύγχρονα στρώματα από latex. Τα στρώματα με ελατήρια προσδίδουν ένα χαρακτήρα πολυτέλειας, αλλά θα πρέπει να τα γυρνάτε αρκετά συχνά. Τα στρώματα αφρού από την άλλη έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να τα γυρνάτε. Την πιο άνετη αίσθηση την προσφέρουν τα στρώματα που στο επάνω μέρος τους έχουν έξτρα βάτα ή καπιτονέ.

Δοκιμάστε πριν αγοράσετε

Τα στρώματα χωρίζονται σε σκληρά-ημίσκληρα-μαλακά όποια κι αν είναι η επιλογή σας δοκιμάστε το και αφήστε το σώμα σας να έχει την τελευταία λέξη. Άρα, ξαπλώστε στο στρώμα για 10 λεπτά, αλλάξτε θέση σώματος όπως κάνετε και όταν κοιμάστε. Ξαπλώστε ανάσκελα και βάλτε το χέρι σας κάτω από τη μέση σας. Αν μπορείτε να κινήσετε το σώμα σας με άνεση, το στρώμα είναι πολύ σκληρό, ενώ αν δεν μπορείτε να το κινήσετε καθόλου είναι πολύ μαλακό. Σε ένα μαλακό στρώμα θα έχετε πρόβλημα να αλλάξετε πλευρό, ενώ σε ένα σκληρό θα νιώσετε την πίεση στους γοφούς και τους ώμους σας.

Ερωτήσεις προς το κατάστημα

Ρωτήστε για τον τύπο των ελατηρίων, τα υλικά κατασκευής και το εάν και πόσο συχνά το στρώμα σας θα χρειάζεται γύρισμα.

Μάθετε τις επιλογές που έχετε στο στρώμα και το κεφαλάρι, καθώς και εάν μπορείτε έχετε αποθηκευτικό χώρο στη βάση. Ρωτήστε εάν το κρεβάτι παραδίδεται σε τμήματα, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί εύκολα στην κρεβατοκάμαρα σας.

Πληροφορηθείτε σχετικά με τους χρόνους παράδοσης, το κόστος παράδοσης, καθώς και εάν παρέχεται εγγύηση.