Shopping Alert

Οργάνωση ντουλάπας

Κάθε χώρος αποθήκευσης και φύλαξης -έστω και προσωρινής- χρειάζεται οργάνωση για να μπορεί να είναι λειτουργικός. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τις ντουλάπες μας, η πλειονότητα των οποίων δεν έχουν παρά έναν απλό, βασικό διαχωρισμό, περιλαμβάνοντας στην καλύτερη περίπτωση μερικά συρτάρια για μια στοιχειώδη οργάνωση. Αυτό όμως, όπως θα έχετε διαπιστώσει ήδη οι περισσότεροι, δεν είναι αρκετό.

Μια καλά οργανωμένη ντουλάπα, μας γλιτώνει
  • χρόνο, μιας και βρίσκουμε αμέσως αυτό που ζητάμε,
  • χρήμα, εφόσον τα ρούχα μας διατηρούνται σε άψογη κατάσταση και δεν χρειάζονται εκ νέου σιδέρωμα,
  • εκνευρισμό, έχουμε αρκετά πράγματα να μας αγχώνουν καθημερινά, δεν χρειαζόμαστε ένα επιπλέον.
Μια γρήγορη, εύκολη και οικονομική λύση είναι η χρήση αναρτώμενων ραφιών, συνήθως από ύφασμα ή πλαστικό, που μας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσουμε άμεσα και εύκολα τον επιθυμητό διαχωρισμό.

Είναι τέλεια για την εναπόθεση ειδικά των πουλόβερ που είναι ελαφρά και ογκώδη ρούχα, αλλά και για κάθε άλλη κατηγορία ρούχων μιας και έχουν αρκετά καλή αντοχή. Δεν είναι όμως και αθάνατα. Εάν επιλέξετε αυτή τη λύση, προμηθευτείτε αρκετά ράφια (όσο επιτρέπει το μήκος της ντουλάπας σας) ώστε να μην τα υπερφορτώνετε (ειδικά τα υφασμάτινα), γιατί από το βάρος μπορεί να ξεχειλώσουν και να παραμορφωθούν.

           

Μια άλλη εύκολη λύση είναι η χρήση κατάλληλων αξεσουάρ ντουλάπας, όπως ειδικές κρεμάστρες, αναρτώμενοι γάντζοι ειδικοί για τοποθέτηση στην πόρτα της ντουλάπας, συρρόμενα κρέμαστρα και ράφια που αναρτώνται στα πλαινά τοιχώματα της ντουλάπας και άλλα.

                     

Και φυσικά, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε πάντα να εκμεταλευτείτε το χώρο κάτω από το κρεβάτι για να αποθηκεύσετε ρούχα και παπούτσια, αλλά αυτό ενδείκνυται για μεγάλο διάστημα φύλαξης, για πράγματα δηλαδή που δεν χρησιμοποιείτε συχνά, όπως διάφορα κλινοσκεπάσματα, ρούχα διαφορετικής σαιζόν από την τρέχουσα και τα συναφή.

Εδώ σημειώστε πως τα περισσότερα προϊόντα αυτού του τύπου αποθήκευσης έχουν τις κατάλληλες διαστάσεις ώστε να χωράνε και στο δάπεδο της ντουλάπας.

   

Επίσης, σε περίπτωση που οι ντουλάπες σας δεν επαρκούν, μπορείτε να προμηθευτείτε μια έξτρα ντουλάπα ελαφράς κατασκευής που προσφέρει τον κατάλληλο χώρο σε σχετικά χαμηλή τιμή και είναι ιδανική για την αποθήκη, αλλά και για τα δωμάτια, εφόσον επιλεγεί με προσοχή το χρώμα της ώστε να "δένει" αισθητικά με τα υπόλοιπα έπιπλα και να μην αποτελεί παραφωνία.

     

Και φυσικά, εάν ο διαθέσιμος χώρος σας το επιτρέπει, υπάρχουν και τα συστήματα ανοιχτής αποθήκευσης ιματισμού, διαφόρων τύπων, τα οποία αποτελούν μια εξαιρετική λύση που έρχεται ακριβώς στα μέτρα σας.

Μπορεί να καλύψει όλο το ύψος μέχρι το ταβάνι, να προσαρμοστεί στις διαστάσεις και τα χωρίσματα που εσείς θέλετε και είναι πολύ εύκολο να καλύψετε την όλη κατασκευή ώστε να μην είναι σε κοινή θέα, αναρτώντας επάλληλα φύλλα κουρτίνας από το ταβάνι.