Shopping Alert

French ISMH listed Cathar Fortress


Σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός βραχώδους λόφου, στα 180 μέτρα, δεσπόζει πάνω από τα όρια της έκτασης που του ανήκει, περίπου 247 στρεμμάτα. Είναι ένα σημείο αναφοράς στην περιοχή Corbières, στα Νοτιοανατολικά της Γαλλίας, από την εποχή της κατασκευής του, το 978, από τον Οίκο των Narbonne και από τότε αποτελεί κομάτι της Ιστορίας της χώρας.

Τον 13ο αιώνα, με την πτώση των Καθαρών, και μέσω ανυπακοής, πέρασε στα χέρια διάφορων δυνάμεων της εποχής και εντέλει σχεδόν κατεδαφίστηκε, έπειτα από εντολή του Richelieu το 1715. Ο 20ος αιώνας βρήκε αυτό το κτίριο, με κάτι περισσότερο από αξιοσημείωτα ερείπια, όπως το παρεκκλήσι του, του 10ου αιώνα, το στρογγυλό πύργο του 13ου αιώνα, τμήματα από τις πολεμίστρες του, την εξαιρετική του δεξαμενή νερού, τις μεγάλες του αποθήκες, κ.ά. Στοιχεία τα οποία φυσικά διατηρήθηκαν κατά την αποκατάστασή του, η τελειότητα της οποίας είναι αξιοσημείωτη.

Για όσους ενδιαφέρονται -και δύνανται- να αποκτήσουν ένα κομάτι Γαλλικής Ιστορίας, το κάστρο διατίθεται προς πώληση από το γραφείο Patrice Besse, απ' όπου και οι φωτογραφίες.