Shopping Alert

Η κανέλα και οι άγνωστες χρήσεις της

Γνωρίζουμε την κανέλα ως καρύκευμα, ως αρωματικό χώρου με την προσθήκη της σε potpurri, κεριά και διακοσμητικές συνθέσεις...

Υπάρχουν όμως και μερικά πράγματα που δεν είναι ευρέως γνωστά για την κανέλα, όπως:






  • Αποτελεί ένα εξαιρετικό, φυσικό απωθητικό για τα μυρμήγκια
    Σκορπίστε λίγη σκόνη κανέλας στα παράθυρα και τις εξώπορτες (στην βάση τους), προσθέστε και στις γωνίες της κουζίνας -για σιγουριά- και δεν πρόκειται να μπει μυρμήγκι στο σπίτι.
    Το ίδιο καλά λειτουργεί και σε "έκτακτα περιστατικά". Εάν κάποια στιγμή διαπιστώσετε εισβολή μυρμηγκιών στο σπίτι, δοκιμάστε να ρίξετε λίγη κανέλα στην διαδρομή της ορδής τους πριν τα ψεκάσετε με οποιοδήποτε βλαβερό εντομοκτόνο, ξεκινώντας από το σημείο που τους "τράβηξε την προσοχή" και συνεχίζοντας σιγά σιγά προς την έξοδο.
    Αυτό το τρικ ξεγελάει τα μυρμήγκια γιατί χρησιμοποιούν χημικές αρωματικές ουσίες για να μεταβιβάσουν πληροφορίες το ένα στο άλλο. Η έντονη μυρωδιά όμως της κανέλας, επικαλύπτει την οσμή του μηνύματος κι έτσι δεν "παίρνουν μυρωδιά" τα υπόλοιπα πως υπάρχει πηγή τροφής στο σημείο, σπάζοντας την αλυσίδα συλλογής.

  • Είναι ένα πολύ καλό σκοροαπωθητικό
    Σπάστε 4 ξυλάκια κανέλας σε μικρά κομμάτια, προσθέστε μισό φλιτζάνι γαρύφαλλο και μισό φλιτζάνι κόκκους μαύρου πιπεριού. Γεμίστε με το μείγμα μικρά υφασμάτινα σακουλάκια (μια κουταλιά είναι αρκετή) και κρεμάστε τα στις ντουλάπες.

  • Ανακουφίζει από την φαγούρα και τον πόνο που προξενούν τα τσιμπήματα εντόμων
    Εάν δεν έχετε διαθέσιμη αμμωνία, ανακατέψτε λίγο μέλι με κανέλα και απλώστε το σαν αλοιφή πάνω στο σημείο τσιμπήματος.