Shopping Alert

Στυλ Διακόσμησης Africana / Safari

Το μυστήριο και ο ρομαντισμός των σαφάρι, ενθουσίασε τον κόσμο στις αρχές του 1900, όταν ο T.Rusevelt προχώρησε στην Αφρικανική εξερεύνηση. Από τον καιρό εκείνης της πρώτης επαφής, τα σπίτια άρχισαν να διακοσμούνται με αυτό το στυλ.

photo via home-interior-designs.com
Τα κύρια στοιχεία του είναι τα φυσικά, οργανικά υλικά, σε συνδιασμό με έντονα μοτίβα και χρώματα.

Οι δυτικοί άρχισαν να ενδιαφέρονται γι' αυτό το στυλ από την εποχή που οι Βρετανοί άρχισαν τον αποικισμό στην Αφρική, τον 19ο αιώνα. Οταν οι Ευρωπαίοι πήραν μια γεύση των εξωτικών στοιχείων των Αφρικανικών φυλών, άρχισαν να ενσωματώνουν αυτά τα στοιχεία στην διακόσμησή τους.

Σήμερα, κάποιος που ενδιαφέρεται να διακοσμήσει το χώρο του με αυτό το στυλ, μπορεί να υιοθετήσει μερικά βασικά στοιχεία και τα υπόλοιπα εναπόκεινται στην φαντασία του.

Βασικά στοιχεία του safari design είναι τα φυσικά, οργανικά υλικά, τα γήινα χρώματα, όπως το χακί, το ανοιχτό χρυσαφί, η κοκκινωπή ώχρα, ορισμένα καφέ και τα γήινα πράσινα. Πάνω - κάτω, η παλέτα του φυσικού Αφρικανικού τοπίου. Απαραίτητα εδώ τα animal print, ζέβρες, λεοπαρδάλεις, αλιγάτορες, αλλά, με μέτρο. Δώστε προσοχή στα μοτίβα και τους τόνους. Οταν υπάρχει υπερβολή σε κάτι που περιέχει τόσο έντονα μοτίβα, είναι πολύ εύκολο ένα κακόγουστο αποτέλεσμα.

Αφού αποφασίσετε τα χρώματα και τα μοτίβα που θα χρησιμοποιηθούν, έχει έρθει η ώρα για την επιλογή των διακοσμητικών.

Δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να βρείτε παραδοσιακά χειροποίητα κομάτια αφρικανικής τέχνης. Η μόνη δυσκολία βρίσκεται στο να επιλέξετε τα κατάλληλα.

Μην παραλείψετε τα φυτά. Ογκώδη και επιβλητικά φυτά. Το ζητούμενο είναι η φύση, αλλά και η ήρεμη γοητεία της υποβόσκουσας αίσθησης της ξεκούρασης πριν την περιπέτεια.

Φυσικά υλικά, ρουστίκ ξύλινα έπιπλα -όσο λιγότερο βιομηχανοποιημένα δείχνουν, τόσο το καλύτερο. Υφάσματα επίσης φυσικά: λινά, βαμβακερά..

Το safari style είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στο αφρικανικό έθνικ και το οικολογικό στοιχείο. Είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή εσωτερικής διακόσμησης που, αν μη τι άλλο, κάνει τη διαφορά.