Shopping Alert

Ιδανικό σαλόνι: how to.

Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας ιδανικό σαλόνι, προσέχοντας μερικές απλές λεπτομέρειες!


Το σαλόνι αποτελεί το δημοφιλέστερο χώρο ενός σπιτιού! Η οικογένεια χρησιμοποιεί το σαλόνι για να διασκεδάζει, να υποδέχεται καλεσμένους ή απλώς για να ηρεμεί και να χαλαρώνει! Είναι στην πραγματικότητα ένας χώρος με πολλές χρήσεις ο οποίος πρέπει να σχεδιαστεί σωστά για να είναι όχι μόνο λειτουργικός αλλά και να εκφράζει το χαρακτήρα μας, τη διάθεση μας και να έχει τη δική του προσωπικότητα.


Χρωματισμοί και αποχρώσεις
Ήρεμο ή έντονο, χαρούμενο ή πιο σοβαρό, το σαλόνι πρέπει να έχει το δικό του χαρακτήρα ο οποίος να συμβαδίζει φυσικά με τον χαρακτήρα, τις συνήθειες και τα θέλω της οικογένειας. Ο χαρακτήρας ολόκληρου του σπιτιού ρυθμίζεται από το σαλόνι. Γι’ αυτό προτού αποφασίσετε για το χρώμα του σαλονιού σας, σκεφτείτε τι είναι αυτό που σας χαρακτηρίζει και ποια είναι για εσάς η ιδανική χρήση του σαλονιού. Θέλετε για παράδειγμα να είναι το απόλυτο μέρος για μουσική στο σπίτι, ή μήπως θέλετε να είναι το απόλυτο μέρος ψυχαγωγίας δίνοντας βαρύτητα στην τηλεόραση και στις βίντεο κονσόλες; Αφού πάρετε την απόφαση, χρωματίστε αναλόγως, έντονα, ήρεμα, χαλαρά ή χαρούμενα!


Διακόσμηση
Θέλετε το σαλόνι σας να αποτελείται από διαφορετικές θεματικές (ιδιαίτερα καλή πρακτική για μεγάλα σαλόνια) ή μήπως επιθυμείτε μια ενιαία εικόνα του σαλονιού; Ότι και αν επιθυμείτε, μην ξεχνάτε ότι το σαλόνι πρέπει να έχει το χαρακτήρα του ο οποίος φυσικά θα συνάδει με αυτόν της οικογένειας! Επιλέξτε τις κατάλληλες κουρτίνες, τοιχογραφίες, υφάσματα και έπιπλα που θα πλαισιώσουν το χώρο σας, δίνοντας του τη μαγεία που του αρμόζει!



Φωτισμός
Ο φωτισμός του χώρου πλαισιώνει τις επιλογές σας στα χρώματα και στη διακόσμηση και ολοκληρώνει την αισθητική του σαλονιού στο σπίτι. Χρησιμοποιώντας έξυπνα το φωτισμό μπορείτε να καλύψετε τυχόν αδυναμίες του χώρου σας ή να ενισχύσετε τα δυνατά του σημεία! Και πάλι, μην ξεχνάτε ότι ο φωτισμός θα πρέπει να ολοκληρώνει το γενικότερο χαρακτήρα που έχετε επιλέξει για το χώρο σας! Και σε αυτό το σημείο θα δώσουμε ένα μικρό tip: τοποθετήστε τα φωτιστικά σας έτσι ώστε να μην ακτινοβολούν απευθείας στα μάτια σας! Συγκεκριμένα, ρυθμίστε τα φωτιστικά αφού έχετε επιλέξει τις θέσεις των επίπλων και ειδικότερα των καθιστικών, έτσι ώστε να αποφύγετε την ενόχλησή σας από το έντονο φως όταν αναπαύεστε.


Συνδυάζοντας σωστά το τρίπτυχο Χρωματισμός, Διακόσμηση και Φωτισμός θα δημιουργήσετε το ιδανικό σαλόνι για εσάς και την οικογένειά σας!

Πριν επιλέξετε τα έπιπλα του σαλονιού σας, μπορείτε να περιηγηθείτε στη συλλογή μας από μοντέρνα σαλόνια σπιτιού!


Το άρθρο αυτό συντάχθηκε και προσφέρεται στους αναγνώστες του decoration de la maison από το κατάστημα επίπλων Κοσμείν.
Το Κοσμείν εξειδικεύεται στα έπιπλα σαλονιού προσφέροντας μοντέρνα έπιπλα υψηλής ποιότητας και αισθητικής από το 1991. Θα μας βρείτε στο Αιγάλεω, Ιερά οδός 313, στην Αθήνα. Αλλά και στο διαδίκτυο στη διεύθυνση:
http://www.kosmin.gr/. Ειδικά για εσάς, τους αναγνώστες του decoration de la maison, προσφέρουμε μόνιμη έκπτωση 5-15% στα προϊόντα μας. Επικοινωνήστε μαζί μας για αναλυτικές πληροφορίες.