Shopping Alert

Επιλέγοντας έπιπλα σπιτιού. 5 απλές και χρήσιμες συμβουλές!

Διάρκεια
Θέλουμε έπιπλα που να αντέχουν στο χρόνο και στις απαιτήσεις μας. Πριν αγοράσουμε τα έπιπλα θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες είναι η αντοχή τους στο χρόνο.

Value For Money
Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε τα έπιπλα που συνδυάζουν την ποιότητα κατασκευής, τη λειτουργικότητα και το budget. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας σοβαρά αυτό το τρίπτυχο, καθώς εάν ένα από τα παραπάνω στοιχεία δεν ικανοποιείται επαρκώς είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει άλλωστε είναι η σωστή αγορά.

Διαστάσεις
Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις διαστάσεις των χώρων μας, πρωτού κάνουμε την οποιαδήποτε αγορά. Διαλέγουμε έπιπλα που ταιριάζουν στο χώρο μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να στοιβάξουμε όσα περισσότερα έπιπλα μπορούμε στο διαθέσιμο χώρο μας, κάτι που αποτελεί κοινό λάθος. Καλά διακοσμημένος χώρος δεν σημαίνει και συνωστισμός. Less is More λένε οι Designers και κάτι παραπάνω γνωρίζουν!

Χαρακτήρας
Ο χώρος που ζούμε πρέπει να έχει το δικό του χαρακτήρα, ο οποίος φυσικά θα είναι προβολή του δικού μας και της οικογένειάς μας! Επιλέγουμε έπιπλα που να δημιουργούν τον κατάλληλο χαρακτήρα, αποφεύγοντας της άστοχες επιλογές. Για παράδειγμα εάν η οικογένεια επιθυμεί μια πιο «παιχνιδιάρικη» ατμόσφαιρα, ένας «σοβαρός» καναπές, παρότι όμορφος, θα δημιουργούσε πρόβλημα στην ατμόσφαιρα αυτή.

Ομοιογένεια
Όταν επιλέγουμε έπιπλα πρέπει να έχουμε υπόψη μας τη γενικότερη αισθητική του σπιτιού μας. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε διαφορετικά τους χώρους μας, αλλά πρέπει να έχουμε μία ενιαία αισθητική. Για παράδειγμα όταν επιλέγουμε έπιπλα σαλονιού πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας τις επιλογές για κουζίνα, κρεβατοκάμαρα, μπάνιο, κτλ.


Το άρθρο αυτό συντάχθηκε και προσφέρεται στους αναγνώστες του decoration de la maison από το κατάστημα επίπλων Κοσμείν.
Το Κοσμείν εξειδικεύεται στα έπιπλα σαλονιού προσφέροντας μοντέρνα έπιπλα υψηλής ποιότητας και αισθητικής από το 1991. Θα μας βρείτε στο Αιγάλεω, Ιερά οδός 313, στην Αθήνα. Αλλά και στο διαδίκτυο στη διεύθυνση:
http://www.kosmin.gr/. Ειδικά για εσάς, τους αναγνώστες του decoration de la maison, προσφέρουμε μόνιμη έκπτωση 5-15% στα προϊόντα μας. Επικοινωνήστε μαζί μας για αναλυτικές πληροφορίες.