Shopping Alert

Κλασσική διακόσμηση

Είσαι λάτρης της κλασσικής διακόσμησης. Σου αρέσει η πολυτέλεια, η σιγουριά που αποπνέει η χλιδή. Η γοητεία της ατμόσφαιρας ενός αριστοκρατικού περιβάλλοντος…

Καλά ως εδώ, αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή. Υπάρχουν πολλές διαβαθμίσεις πάνω στο θέμα κλασσική διακόσμηση. Προτιμάς την διακριτική πολυτέλεια μιας νεοκλασικής διακόσμησης ή το βαρύ θεατρικό ύφος μιας μπαρόκ – ροκοκό κατοικίας; Θα ήθελες ομοιογένεια στο χώρο σου ή μια mix & match αντιμετώπιση θα σου ήταν πιο ευχάριστη; Μη βιάζεσαι να συγκεκριμενοποιήσεις τις διαθέσεις σου, αν δεν έχεις ήδη κατασταλάξει. Ερεύνησε, μάθε, χαλάρωσε, ταξίδεψε και αφουγκράσου. Ισως κάποιος να έχει ήδη υλοποιήσει αυτό που θα μιλήσει στην καρδιά σου, αγγίζοντας το γούστο σου.

Ας δούμε μαζί κάποιες προτάσεις από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου. Αν μη τι άλλο έχουν ενδιαφέρον.

Ας ξεκνήσουμε από τα δικά μας. Ποιο είναι το απαύγασμα της χλιδής στη χώρα μας; Ποιο είναι το πρώτο ξενοδοχείο που σας έρχεται στο νου; Ε ναι, αδιαμφισβήτητα τα πρωτεία κρατάει εδώ και χρόνια το "Μεγάλη Βρεταννία". Ας δούμε αναλυτικά την πρότασή τους στην junior suite:

Η χρωματική παλέτα κινείται γύρω από τις διαβαθμίσεις του χρυσού, από εκρού μέχρι καφέ. Γύψινα τελειώματα στο ταβάνι και στις κόγχες των δομικών στοιχείων, σε λευκό.

Κρεβάτι με υφασμάτινο κεφαλάρι, ξύλινα κομοδίνα, διπλή σειρά από κάδρα πάνω από το κάθε κομοδίνο με διακριτικές παραστάσεις και η απαραίτητη πάνκα. Ξύλινες επενδύσεις κατά μήκος του ενός τοίχου που περικλείουν την τηλεόραση. Το γραφείο συμμετέχει με βασικό ρόλο στο δωμάτιο, το οποίο συμπληρώνεται με μια καρέκλα, μια πολυθρόνα κι ένα υποπόδιο και ένα τραπεζάκι.

Το ύφος ολοκληρώνουν ενισχύοντάς το τα υφάσματα που έχουν επιλεγεί, αλλά και τα διακοσμητικά αντικέιμενα: πολυέλαιοι, λάμπες δαπέδου - γραφείου, πορτατίφ και απλίκες, προτομή, ασημένια φρουτιέρα, βάζο με λουλούδια, ντραπέ κουρτίνες.

Τι να προσέξετε: Το χρώμα, το στυλ επίπλωσης, τα υφάσματα.

Δείτε ακόμη: Κλασικό στυλ διακόσμησης