Shopping Alert

Έπιπλα σαλονιού: Διαλέξτε τα σωστά!

Το σαλόνι του σπιτιού μας αποτελεί χώρο αναψυχής, χαλάρωσης και συγκεντρώσεων για όλη την οικογένεια. Συνήθως δίνουμε μεγαλύτερο βάρος στην επιλογή του καναπέ, θέτοντας τα υπόλοιπα έπιπλα του σαλονιού σε δεύτερη μοίρα. Σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε και τα έπιπλα όπως το τραπεζάκι και το έπιπλο της τηλεόρασης που είναι αναπόσπαστα μέρη του και μπορούν να συνδράμουν σημαντικά στην διαμόρφωση του στυλ που σας αρέσει αλλά και στην συνολική λειτουργικότητα του χώρου.  Ας δώσουμε λοιπόν σημασία στους «αφανείς ήρωες» του σαλονιού μας.



Έπιπλα τηλεόρασης
Δεν είναι απλά μια βάση για την τηλεόρασή σας.  Όλοι διαθέτουμε μια συλλογή από cd, τα οποία επιθυμούμε να έχουμε πάντα εύκαιρα.  Για τέτοιες χρήσεις έπιπλα τηλεόρασης με αποθηκευτικούς χώρους όπως ράφια ή συρτάρια είναι απαραίτητα. Για τους λάτρεις συλλογών πέρα από τα cd είναι βέβαιο ότι θα χρειαστείτε κάτι μεγαλύτερο.  Αν θέλετε για παράδειγμα στο σαλόνι σας να αποθηκεύσετε – ή και να αναδείξετε – κάποια πορσελάνινα ή κρυστάλλινα αντικείμενα, βιβλία, ή και μια κουβερτούλα για το βραδινό ζαπινγκ ξαπλωμένοι στο καναπέ σας, τότε θα χρειαστείτε κάτι μεγαλύτερο.  Διαλέξτε έπιπλα του ίδιου στυλ, έτσι ώστε να διατηρείται μια ομογένεια στο χώρο σας. Σκεφτόμενοι το μέλλον μπορείτε να επενδύσετε σε κάτι μεγαλύτερο, όπως ένα πολύ-λειτουργικό σύνθετο, το οποίο θα καλύψει περισσότερες από τις παρούσες ανάγκες σας, καθώς προσφέρει περισσότερες αποθηκευτικές επιλογές.  Μπορείτε να ψάξετε και για σύνθετα, που εκτός από το χώρο για την τηλεόραση και τα γνωστά ράφια, διαθέτουν βιτρίνες που θα φιλοξενήσουν τις συλλογές σας, χωρίς να γεμίζετε το χώρο σας με διαφορετικά έπιπλα σε παράταξη.

Τραπεζάκια σαλονιού
Η σύγχρονη ζωή με τις ανάγκες συγκέντρωσης πολλών αντικειμένων σε ένα περιορισμένο χώρο έχει αλλάξει τον καθιερωμένο τρόπο σχεδιασμού των τραπεζιών.  Μια τέτοια εξέλιξη παρατηρείται και στην πορεία που ακολουθεί το τραπεζάκι του σαλονιού.  Τα σύγχρονα τραπεζάκια σαλονιού είναι πολυχρηστικά τα οποία εξυπηρετούν περισσότερες ανάγκες από ότι παλιότερα.  Διαθέτουν χώρους για φύλαξη ποτών, βιβλίων και αξεσουάρ του σαλονιού, συρτάρια για να φυλάσσονται τα τηλεκοντρόλ, σκαμπουδάκια εάν αυτό που χρειάζεστε είναι επιπλέον καθίσματα, καθώς και μηχανισμούς ανύψωσης για να απολαμβάνεται το φαγητό σας μπροστά από την τηλεόραση.  Υπάρχει πλειάδα διαφορετικών τραπεζιών. Η επιλογή του κατάλληλου εξαρτάται από εμάς και από το ποιες ανάγκες θέλουμε να καλύψουμε.  Καλό είναι το στυλ του τραπεζιού να ακολουθεί το στυλ του σύνθετου ή του επίπλου τηλεόρασης, ώστε να διαμορφώνουν ένα ενιαίο σύνολο στο σαλόνι μας και να αποτραπούν διακοσμητικές κακοτοπιές.