Shopping Alert

Αφαίρεση ταπετσαρίας τοίχου

1. Προετοιμασία του χώρου 
Τοποθετήστε κάποιο ύφασμα στη βάση του τοίχου για να απορροφά το νερό που θα τρέχει. Κλείστε το ρεύμα του δωματίου και αφαιρέστε τους διακόπτες και κάθε άλλο πρόσθετο (όπως απλίκες κλπ) από τους τοίχους.

2. Προετοιμάστε την ταπετσαρία
Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό εξάρτημα που δημιουργεί μικρές πολλαπλές οπές στην ταπετσαρία, οι οποίες επιτρέπουν να διεισδύσει το υλικό μέχρι την κόλλα βάσης (βλ. παραπλεύρως)

3. Ετοιμάστε το μείγμα
Υπάρχουν διάφορα ειδικά προϊόντα στο εμπόριο, αλλά εξίσου καλά μπορεί να λειτουργήσει κι ένα μείγμα ζεστού νερού και μαλακτικού ρούχων. Αναμείξτε σε μπουκάλι ψεκασμού, σε αναλογία 1 προς 1 και φροντίστε να το κάνετε σε μικρές ποσότητες, ώστε να κρατιέται το νερό ζεστό όσο το εφαρμόζετε στον τοίχο.

4. Μουλιάστε τον τοίχο
Ψεκάστε το μείγμα στον τοίχο έως ότου μουλιάσει εντελώς το σημείο. Ψεκάστε όση επιφάνεια μπορείτε να καλύψετε σε διάστημα όχι μεγαλύτερο από 15 λεπτά. Συνήθως γίνεται κατά λωρίδα ταπετσαρίας. Αφήστε το διάλυμα να απορροφηθεί για λίγα λεπτά πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αφαίρεσης της ταπετσαρίας.

5. Αφαιρέστε την ταπετσαρία
Πιάστε την λωρίδα της ταπετσαρίας και αφαιρέστε την από τον τοίχο με φορά από κάτω προς τα πάνω. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να διευκολυνθείτε. Επαναλάβετε με κάθε λωρίδα.

6. Καθαρίστε τον τοίχο
Αναμείξτε σε ένα δοχείο απορρυπαντικό πιάτων σε πολύ ζεστό νερό. Με ένα σφουγγάρι περάστε τον τοίχο και τρίψτε καλά για να αφαιρεθούν εντελώς τα εναπομείναντα ίχνη της κόλλας ταπετσαρίας. Τέλος, ξεπλύνετε τον τοίχο με καθαρό νερό και σκουπίστε με πετσέτα.

photo via hgtv.com