Shopping Alert

Industrial Interior - Ένα μεταλλικό διαμέρισμα.


Ρωσικό, ακραίο και ριζοσπαστικό, το design αυτού του διαμερίσματος στη Μόσχα, μπορεί να φαντάζει κρύο για ορισμένους, αλλά ταυτόχρονα δείχνει -περιέργως πως- άνετο, παρά την επαναλαμβανόμενη χρήση εργοστασιακών υλικών για τα πάντα (ή λόγω αυτής), από τους τοίχους και τα κουφώματα, μέχρι τα πρόσθετα λαμαρινέ διαχωριστικά και τα έπιπλα.

       
Ο αρχικά ενιαίος χώρος διαμορφώθηκε από τον designer Peter Kostelov σε μια τυπική (από άποψη διαρρύθμισης και μόνο) κατοικία.

Μεταλλικά στηθαία, ορατές συγκολλήσεις, εμφανή πριτσίνια, έρχονται να επαναπροσδιορίσουν αυτό που διαφορετικά θα ήταν μια τυπική μινιμαλιστική αντιμετώπιση σχεδιασμού.

       

Το τελικό αποτέλεσμα ελάχιστη σχέση έχει με την παραδοσιακή διακόσμηση, αντιθέτως, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, είτε ήταν μέρος της αρχικής κατασκευής, είτε επιλέχθησαν μεταγενέστερα, μετατράπηκαν στα βασικά στοιχεία του τελικού στυλ.

Αρέσει ή όχι, θα πρέπει τουλάχιστον να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει μια συγκλονιστική συνέπεια σ' αυτόν τον εξ ολοκλήρου βιομηχανικό ανασχεδιασμό.

   

photos via kostelov.ru