Shopping Alert

Can Bassa, μια γοητευτική ρουστίκ αγροικία

Το οίκημα αυτό, που είναι μέρος μιας αγροικίας του 14ου αιώνα, βρίσκεται στην παλιά πόλη της Madremaya στην Girona της Ισπανίας. Οι ιδιοκτήτες του το ανακαίνισαν για να το μετατρέψουν στην Can Bassa, μια γοητευτική αγροικία.

Αρχικά δεν είχε ούτε μπάνια ούτε κουζίνα, παρά μόνο κάποια δωμάτια, αραδιασμένα σε τρεις ορόφους, όπου, κατά πως εικάζουν οι ιδιοκτήτες του, θα μπορούσαν να χρησιμεύουν για τη στέγαση των εργατών στα χωράφια που ανήκαν παλιά στην αγροικία.

Για να διατηρηθεί η επαρχιακή της αίσθηση, κατά την ανακαίνιση, παρέμειναν ανέγγιχτοι οι αρχικοί πέτρινοι τοίχοι, αν και ορισμένοι γκρεμίστηκαν για να μεγαλώσει η τραπεζαρία και το καθιστικό, και κάποιοι από αυτούς βάφτηκαν για να δωθεί φως.

Οι στέγες και τα δάπεδα ενισχύθηκαν και μονώθηκαν θερμικά, για να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν πιο άνετη διαμονή.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών και την τοποθέτηση των δοκαριών στα φυσικά τελειώματα, οι κάμαρες μετατράπηκαν σε φιλόξενο περιβάλλον.

Ο κάθε χώρος της αποπνέει την απλότητα του ρουστίκ στυλ και χαρακτηρίζεται από την αισθητική ενότητα των επίπλων και των ταπισερί σε φυσικούς τόνους με τα φυσικά υλικά των δομικών στοιχείων.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα γαλήνιο και υποβλητικό σκηνικό, απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό του περιβάλλον.

Για την μεγαλύτερη απόλαυση του φυσικού τοπίου, οι ιδιοκτήτες της αποφάσισαν να τοποθετήσουν το σαλόνι στον δεύτερο όροφο, ούτως ώστε το παλιό πλυσταριό που βρισκόταν εκεί να αποτελεί τώρα μια ταράτσα με υπέροχη θέα. 

Όσο για τον παλιό περιστερώνα που βρισκόταν επίσης στον τελευταίο όροφο του κτιρίου και ήταν προσβάσιμος από μια ακάλα με καταπακτή, μετατράπηκε σε κρεβατοκάμαρα και τοποθετήθηκε σταθερή σκάλα για άνετη και ασφαλή πρόσβαση.

Από κάθε πλευρά, πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κτίσμα, που αποτελεί ένα φιλόξενο και ποιοτικό ορεινό καταφύγιο.

Λειτουργεί ως ξενώνας κι εάν κάποια στιγμή σας βγάλει ο δρόμος κατά κει, αξίζει τον κόπο να περάσετε κάποιες μέρες στις κάμαρές του.













website: canbassa.com
photo source: micasa