Shopping Alert

Clive Christian

Ο Clive Christian γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου του 1951 στο Dundee της Σκωτίας, από μητέρα καλλιτέχνιδα και πατέρα βιοχημικό. Μεγάλωσε και σπούδασε στο Cheshire, στην Αγγλία.

Τελειώνοντας το κολέγιο, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του ως interior designer. Η εταιρεία του, Clive Christian Furniture, ιδρύθηκε το 1978, όταν αγόρασε ένα αρχοντικό στο Cheshire, χτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα και άρχισε να το ανακαινίζει με έπιπλα σχεδιασμένα από τον ίδιο.

Το πρώτο σχέδιο του που κυκλοφόρησε ήταν η Βικτωριανή κουζίνα του, η οποία σχεδιάστηκε το 1980 και παραμένει απαράλλαχτη ως σήμερα. Είναι η απόδειξη του διαχρονικού πολυτελούς σχεδιασμού που χαρακτηρίζει της δημιουργίες του Clive Christian. Εμπνευσμένη από τα μεγάλα και πολυτελή σχέδια της βικτωριανής εποχής, παρά το γεγονός ότι το 1800 η κουζίνα δεν χρησιμοποιούταν ποτέ από την υψηλή κοινωνία.


Σήμερα, η Βικτωριανή Κουζίνα του Clive Christian είναι η πιο γνωστή, η πιο αναγνωρισμένη και η πιο φωτογραφημένη κουζίνα του κόσμου. Εχει επιλεγεί απο τον Rod Stewart, την Oprah Winfrey και πολλούς ακόμα διασήμους.

Ο Clive Christian ήταν ο πρώτος σχεδιαστής που εισήγαγε πολυέλαιους στις κουζίνες. Αυτό αρχικά του έδωσε τον χαρακτηρισμό του "εκκεντρικού", για να καταλήξει στην συνέχεια να είναι το σήμα κατατεθέν του.

Είναι διάσημος για τις κουζίνες του και το άρωμά του, το Clive Christian No 1, που δημιουργήθηκε το 2001 και είναι το ακριβότερο άρωμα στον κόσμο. Κοστολογείται γύρω στα $2,150 τα 30ml.

Οι δημιουργίες του χαρακτηρίζονται από εκλεπτισμένο γούστο, απαράμιλλη πολυτέλεια κι ανυπέρβλητη ποιότητα. Σαφώς και απευθύνεται σε πολύ καλοστεκούμενα βαλάντια, αλλά κάθε δημιουργία του είναι χάρμα οφθαλμών και κάθε οικία που "επενδύεται" με αυτές, απλά υπερήφανη για το γεγονός.












Clive Christian, τα σέβη μου!...