Shopping Alert

23 εκ. ευρώ για την έπαυλη Έλληνα στην Αυστραλία

Έξι ολόκληρα χρόνια αφιέρωσε ένας ομογενής από την Αυστραλία για να χτίσει μια έπαυλη μέσα στη χλιδή στο πιο ακριβό προάστιο της Μελβούρνης, σύμφωνα με την εφημερίδα "The Age", η οποία είναι πλέον προς πώληση...

Μέσα σ’ αυτήν την έπαυλη, όπως γράφει η εφημερίδα, ο ομογενής έζησε μόλις έξι μέρες(!), αφού την έβδομη μέρα έφυγε για την Ευρώπη.

Το σπίτι αυτό έμεινε άδειο για περισσότερα από τρία χρόνια, ενώ τώρα έχει αναρτηθεί πωλητήριο. Η τιμή του; Το “ταπεινό” ποσό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων που ισοδυναμεί με 23 εκατομμύρια Ευρώ!

Αν πωληθεί πράγματι σε αυτή την τιμή, τότε θα περάσει στην ιστορία ως το πιο ακριβό σπίτι της Βικτώριας. Το ρεκόρ τώρα το κατέχει ένα σπίτι που πουλήθηκε στο παραθαλάσσιο Portsea έναντι 26 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε πάλι Έλληνας κροίσος, ο Χάρης Σταμούλης φέρεται να είχε καταβάλει πέρσι το ποσό των 25 εκατομμυρίων αυστραλιανών δολαρίων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

H έπαυλη του κ. Βασιλειάδη έχει 22 δωμάτια, δικό της θεατράκι, γυμναστήριο, πισίνα, καταπληκτικούς κήπους κ.ά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βασιλειάδης πουλά σπίτι στο Toorak. Το 1999 έκτισε σπίτι στο ίδιο προάστιο το οποίο πούλησε τρία χρόνια αργότερα έναντι αρκετών εκατομμυρίων.
Τότε είχε εγκατασταθεί με την οικογένειά του στη Γενεύη και αργότερα στο Παρίσι.Σήμερα ζει στο Λονδίνο.

Ο κ. Βασιλειάδης ασχολείται με τις επενδύσεις σε ορυχεία και τελευταία έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις στην εξόρυξη ορυκτού πλούτου στην κεντρική Αφρική. "

Αυτά αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Cosmo.gr, που μου κίνησε την περιέργεια και βάλθηκα να βρω περισσότερα στοιχεία για το ακίνητο.

Την πώλησή του έχει αναλάβει το Αυστραλιανό γραφείο Kay & Burton Real Estate και το ίδιο το οίκημα έχει το δικό του website. Θα βρείτε video, κατόψεις, ιστορικό, φωτογραφίες και άλλες λεπτομέρειες.

Α! και στην περίπτωση που θέλετε να κάνετε προσφορά, καλύτερα να βιαστείτε. Δηλώσεις ενδιαφέροντος γίνονται δεκτές μέχρι τις 2 Ιουνίου!


photos via three towers [επεξεργασμένες]