Shopping Alert

ΥΠΕΚΑ: "Μοντέλο" ημιυπαίθριων για τα αυθαίρετα

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργικό συμβούλιο τις ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, σε αυτές θα περιλαμβάνεται και η νέα διαδικασία για τις κατεδαφίσεις, ενώ για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων θα ισχύσει περίπου ό,τι ίσχυσε και για τους ημιυπαίθριους. Σύμφωνα με τον υπουργό, αποκλείεται να ταχτοποιηθούν αυθαίρετα σε γιαλούς και ακτές ενώ για τα αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις θα ισχύσει η δασική νομοθεσία.

Αναφορικά με τους δασικούς χάρτες, έχουν κατατεθεί περίπου 3.000 αντιρρήσεις, που αφορούν 20.000 στρέμματα στη Β. και Αν. Αττική.

Η διαδικασία επικύρωσης των χαρτών σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ν. Σηφουνάκη, θα προχωρήσει για τις υπόλοιπες εκτάσεις που είναι άλλα 70.000 στρέμματα.

Επίσης, αναφορικά με την κτηματογράφηση, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η μέχρι τώρα ρυθμοί σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανοποιητικοί και θα επιδιωχθεί η επιτάχυνσή τους μέσω των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ή ακόμη και με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Κτηματολόγιο ΑΕ προκειμένου να μεταφέρει σύγχρονη τεχνογνωσία ως προς την κτηματογράφηση.

Τέλος, μέσα στον προγραμματισμό του επόμενου εξαμήνου του υπουργείου, περιλαμβάνονται θέματα όπως η αναθεώρηση του νομικού πλαισίου για την αντιμετώπιση του θορύβου με θεσμοθέτηση νέων ορίων, μελέτες ηχοπετασμάτων κλπ, η επιτάχυνση του ρυθμού έκδοσης περιβαλλοντικών αδειών για επενδύσεις και η αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων για το οποίο δεν θα εξαιρεθεί καμία από τις υπάρχουσες τεχνολογίες.

από το marketbeast.gr