Shopping Alert

Διαμέρισμα δυάρι στην rue de Panama, Paris 18th

Διαμέρισμα 57τμ. στον 4ο όροφο, κοντά στην Montmartre, στο κέντρο του Παρισιού. Πωλήθηκε πρόσφατα στην τιμή των 325.000€, πλήρως επιλωμένο και με την οικοσκευή του. Ισως τελικά να είναι μύθος το ότι τα διαμερίσματα στις μεγάλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι πανάκριβα. Ας δούμε όμως τι προσέφερε το συγκεκριμένο διαμέρισμα, για να δούμε πώς είναι και τα αντίστοιχα δικά μας.


Αποψη του καθιστικού: Διακρίνουμε παρκέ και ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές πινελιές. Επιλογή χρωμάτων που αποπνέουν αρχοντιά και φινέτσα. Η επίπλωση λιτή, λειτουργική και υπέρ-μοντέρνα, δίνει την ανάλαφρη νότα του σήμερα.

Προσέξτε πόσο 'χαρίζει' στο όλο αποτέλεσμα η ανθοδέσμη. Και σημειώστε πως αυτή δεν είναι μια ειδική φωτογράφιση για κάποιο περιοδικό, αλλά η απλή απεικόνιση του χώρου, πιθανότατα από κάποιον μεσίτη, προκειμένου να πουληθεί το διαμέρισμα.


Ας περάσουμε στην κρεβατοκάμαρα...

Δεσπόζοντα ρόλο εδώ έχει ο χρωματισμός του τοίχου.

Η αλήθεια είναι πως το μέγεθος της φωτογραφίας δεν αφήνει να φανεί εάν πρόκειται περί ταπετσαρίας ή κάποιας τεχνοτροπίας βαφής, όμως το αποτέλεσμα μετράει και αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό.

Οι ιδιοκτήτες επέλεξαν να παραθέσουν τα τρία αυτά μικρά τετράγωνα κάδρα, με το ίδιο μοτίβο -προφανώς για να μην φορτώσουν περισσότερο το ήδη οπτικά 'γεμάτο' περιβάλλον.

Εδώ, οι αντιθέσεις που δίνουν αισθητικό ενδιαφέρον δεν είναι χρωματικές, αλλά σχηματικές.

Ο πρωταγωνιστής είναι το μοτίβο και παρόλο που μπορεί να φαντάζει ακόμη και λιγάκι ...ζαλιστικό το όλο θέμα, δεν επιρεάζει τον κάτοικο, μιας και είναι στον τοίχο πίσω από το κρεβάτι, και κατ' αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται και κεφαλάρι.




Το μπάνιο από την άλλη πλευρά, παρότι μικρό είναι προσεγμένο χωρίς υπερβολές και κραυγαλέες παρεμβάσεις.

Αυτό είναι που δίνει σε ολόκληρο το διαμέρισμα τον κοσμοπολίτικο Παριζιάνικο αέρα: η διακριτική πολυτέλεια.

Στο μπάνιο λοιπόν, βλέπουμε ότι παρόλο που είναι μικρό, έχει επιλεγεί γωνιακή μπανιέρα για μεγαλύτερη άνεση.

Προσέξτε το μοτίβο και το χρωματισμό της κουρτίνας του μπάνιου και το πόσο την βοηθούν αυτά να εντάσσεται στο χώρο και να αποτελεί ενιαίο του κομμάτι.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και η χρησιμοποίηση του σκαλιστού καθρέφτη πάνω από τον λιτό και μοντέρνο επικαθήμενο νιπτήρα.



Η κουζίνα πάλι, δεν αφήνει περιθώρια για πολλά πράγματα, λόγω περιορισμένου χώρου.

Το δε παράθυρο είναι τεράστιο για αυτό δωμάτιο, αλλά, προσέξτε πως τίποτα δεν το εμποδίζει να ανοίγει ολόκληρο, και τα δύο φύλλα. Αυτό κι αν είναι 'φωτεινή' κουζίνα.

Το κόκκινο τώρα, δεν ξέρω εάν είναι και η καλύτερη επιλογή, αλλά αυτό αφορά τα γούστα του ιδιοκτήτη.





Και εδώ λήγει η ξενάγηση στο μικρό αυτό διαμέρισμα του Παρισιού. Ελπίζω να σας άρεσε και να σας έδωσε κάποιες ιδέες. Θα ακολουθήσουν κι άλλες παρουσιάσεις, εώς τότε, σας χαιρετώ..
Ιοκάστη