Shopping Alert

WOODEN ORNAMENTS DIY



Με αφορμη το παζαρι που διοργανωσαμε ο συλλογος γονεων και κηδεμονων στο νηπιαγωγειο του γιου μου, δημιουργηθηκαν αυτα τα στολιδια!

Εγω οπως ηταν φυσικο...χαχαχα ημουν υπευθυνη για τα παντα (ως προεδρος).. και μαζι με καποιες αλλες κατασκευες, αποφασισα να φτιαξουμε και στολιδια απο ξυλο και απο τσοχα. Τα πρωτα ξυλινα τα εβαψα με ακρυλικα περλε και πουληθηκανε πολυ γρηγορα. Στην επομενη αναρτηση θα σας εχω φωτο απο αυτην την προσπαθεια ολων των γονεων. Για να πω την αληθεια οταν τα εφτιαχνα δεν  αντιπροσωπευαν εμενα. Γι αυτο και αποφασισα να φτιαξω και τα παρακατω ετσι για εμενα, να ικανοποιησω την Μαρια χαχαχα .....

Ας τα παρουμε απο την αρχη...

Τα υλικα που χρειαστηκα ηταν..
  • Κομματια μακροστενα μπαλσα νο4 [εαν παρετε πιο λεπτα μπορουν να κοπουν με κοπιδι]
  • Μια σεγα με πριονακι νο1
  • Παστα χρωματος bronze
  • Kουβαρι σχοινι
  • Dremmel
  • Γυαλοχαρτο ψηλό



Ζωγραφισα τα περιγραμματα με ενα μολυβι και μετα με την σεγα εκοψα τα στολιδια.Εκανα με το dremmel την τρυπουλα  για να περαστει το σχοινι.



Απεκτησα απο το προσφατο ταξιδι μου στην Αθηνα αυτα τα γραμματα σε σφραγιδες σιδερενιες (δωρο απο δυο υπεροχες φιλες...ολε) και ετσι δημιουργησα λεξεις και τις πατησα πανω ασκωντας λιγη δυναμη για να γινουν αναγλυφες.



Περασα με το δακτυλο μου την bronze  παστα και αφου στεγνωσε εξυσα με λιγο γυαλοχαρτο και ετσι δημιουργηθηκε αυτο το εφε σαν παλιο.Σχοινακι και ετοιμα!




Αυτη την τριαδα την εφτιαξα ''λιγο'' περισσοτερο πολυπλοκη και χρονοβορα. Το περιγραμμα ειναι το ιδιο, διαφερει ομως σε 2 σημεια.



Αφησα τα στολιδια στο φυσικο τους χρωμα και δουλεψα παρα πολυ με την σεγα μεσα τα κενα.Ειναι μια χρονοβορα κατασκευη (εσεις που ξερετε απο κοσμημα με σεγα ..θα με νιωσετε...)





Τα τελευταια στολιδια τα λατρεψα (επιτρεψετε μου να το πω) και ετσι δεν τα εβαλα στο παζαρι...τα  εχω κρατησει για εμενα και μπορει να τα χρησιμοποιησω και αλλιως, ειδωμεν. Τα αλλα εγιναν αναρπαστα και τα εφτιαξα και σε ασημι εκ των υστερων...

Η μπαλσα ειναι  το ξυλο  που χρησιμοποιουν για την κατασκευη μακετας

Ηταν μια γεματη περιοδος αφοτου γυρισα απο Αθηνα. Aπο την μια ο συλλογος και οι κατασκευες του και απο την αλλη ειχαμε και τα βαψιματα και τα γυαλωματα στην Κεραμικη που παρακολουθω...Ξεθεωση....

                                    Αλλα τι ειπαμε????????????????????????
                                       ΗΘΙΚΟΝ ΑΚΜΑΙΟΝ
                                ΠΑΝΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ



                                             ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
                                   
                                             maria kantzali