Shopping Alert

Η κατοικία του Cristiano Ronaldo

Βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιούχα και ανερχόμενα προάστια, το καλούμενο La Finca, στην ευρύτερη περιοχή Somosaguas, στα δυτικά της Μαδρίτης, που φημίζεται κυρίως για την υψηλή προστασία που προσφέρεται στους κατοίκους του. Κι όταν λέμε προστασία, εννοούμε τριπλή περίμετρο ασφαλείας, με αμέτρητες κάμερες παρακολούθησης, ακόμη και νυχτερινής λήψης με υπέρυθρες κλπ.

Η οικία είναι μια δημιουργία του αρχιτέκτονα Joaquín Torres του estudio A-cero (παρεμπιπτόντως, είναι η αδυναμία μου σ' αυτό το στυλ) και αποτελείται από δύο ορόφους, πέντε master bedrooms και ανάμεσά τους το πελώριο master.

Περιλαμβάνει επίσης ένα -να το πούμε "ευρύχωρο";- σαλόνι διπλού ύψους με τζάκι και κάθε "λογική" για τέτοιου τύπου βαλάντια πολυτέλεια.

Σύγχρονες μοντέρνες γραμμές, διάχυτη η αιχμή της τεχνολογίας (πράγμα για το οποίο φημίζεται το A-cero) και μια αξιοπρόσεχτη, για να μην πω αξιοζήλευτη, χρήση της αφηρημένης τέχνης στο χώρο.

Αυτή η κατοικία είναι η επιτομή της σύγχρονης Ισπανικής Αρχιτεκτονικής: μοντέρνες δυναμικές γραμμές και Τέχνη. Μιλάμε για μια αισθητική που είναι αποκύημα καλλιτεχνικής κουλτούρας αιώνων σε συνδυασμό με την καινοτόμα και διαρκώς σε αναζήτηση, σχεδόν φουτουριστική, τάση της αρχιτεκτονικής της χώρας.

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ πολύ θα ήθελα να είμαι σ' αυτό το σαλόνι κατά τη σύναξη της ομάδας για μπύρες [κι ας είμαι Barça :p ]





















photos via A-cero