Shopping Alert

Παιδικό δωμάτιο - Ιδέες για το 2012

Η ανανέωση της παιδικής κάμαρας, η οποία βασίζεται φυσικά στα παιδιά, στα γούστα τους, στον αριθμό τους, αλλά κυρίως, στο διαθέσιμο χώρο μας, θα μπορούσε να γίνει αυτή την περίοδο, ώστε να είναι έτοιμη ως νέο ορόσημο του 2012. Η αρχή κάθε έτους είναι η εποχή για νέα πλάνα, εφαρμογή νέων ιδεών και τρόπων. Γι' αυτό, ας δούμε κάποιες ευχάριστες και καλόγουστες προτάσεις για την διακόσμηση του παιδικού δωματίου για το ερχόμενο έτος.

Το μυστικό είναι να βρεθεί ένα θέμα γύρω από το οποίο θα κινηθεί όλη η διακόσμηση του χώρου. Δεν είναι απαραίτητο να πρόκειται για κάτι εξεζητημένο. Θα μπορούσε να είναι από μια ταινία που αρέσει στο παιδί μέχρι πολύ απλά πράγματα, όπως ένα χρώμα, η θάλασσα, η μουσική ή ο αθλητισμός.

Εν συνεχεία δείτε πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα. Βάσει του οικονομικού προϋπολογισμού μας, μπορεί να επιλεγεί από την βαφή των τοίχων και την τοποθέτηση αυτοκόλλητων, μέχρι η τοποθέτηση νέας επίπλωσης, ανάλογης του θέματός μας, σε συνδυασμό με σοφιστικέ διακοσμητικά στοιχεία και ανάλογα λευκά είδη.

Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου πως, εκτός από υπνοδωμάτιο, το δωμάτιο ενός παιδιού είναι ταυτόχρονα και το καταφύγιό του, στο οποίο κάθε παιδί αισθάνεται ιδιοκτήτης και περνά μεγάλο μέρος του χρόνου του παίζοντας ή διαβάζοντας και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα την τοποθέτηση των επίπλων μέσα στο δωμάτιο.

Συνιστάται να τοποθετείται ένα γραφείο μπροστά στο παράθυρο ή όσο το δυνατόν πιο κοντά στην μπαλκονόπορτα ώστε να υπάρχει καλός φυσικός φωτισμός κατά το διάβασμα. Επίσης, εάν υπάρχει χώρος, καλό θα ήταν να δημιουργήσετε μια γωνιά αφιερωμένη στο παιχνίδι.

Το κρεβάτι καλό θα είναι να βρίσκεται μακριά από εξωτερικά ανοίγματα, μιας και το φως δεν είναι σύμμαχος για τον μεσημεριανό ύπνο κι επιπλέον έτσι αποφεύγεται και η επαφή με πιθανή εισροή αέρα από χαραμάδες παλαιών κουφωμάτων.

  fotos: Decora Hoy