Shopping Alert

Τι προτείνουν για το σπίτι μας οι οίκοι μόδας;




Έχοντας διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο τους και αφού επέβαλλαν ο καθένας το δικό του στιλ σε ρούχα και αξεσουάρ ντύνοντας τις πιο ωραίες γυναικείες και ανδρικές φιγούρες του πλανήτη, αναλαμβάνουν να «ντύσουν» χώρους, να σχεδιάσουν έπιπλα και αντικείμενα, χρηστικά η διακοσμητικά και να προτείνουν μια νέα αισθητική στη διακόσμηση. Αντί της διάσημης πελατείας τους τώρα υπογράφουν και σύνολα για το καθιστικό, την τραπεζαρία, το υπνοδωμάτιο αλλά και για δωμάτια ξενοδοχείων.

Μια ματιά στο Hotel Armani στο Ντουμπάι, στο Hotel Maison Moscino στο Μιλάνο και στο Hotel Missoni στο Εδιμβούργο, αποδεικνύει ότι οι μετρ της υψηλής ραπτικής έχουν ήδη ανοίξει τα φτερά τους για εντυπωσιακές πτήσεις από την πασαρέλα στους διαδρόμους εσωτερικών χώρων.

Jean Paul Gautier

Το πρώην «κακό αγόρι» του κόσμου της μόδας ο Jean Paul Gaultier, συνεργάστηκε πρόσφατα με την γαλλική εταιρία επίπλων Roche Bobois με την ευκαιρία του εορτασμού της 50ής επετείου της. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, δημιούργησε μια συλλεκτική έκδοση από έπιπλα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του.

Ο σχεδιασμός τους βασίζεται στο γνωστό μοτίβο. Δηλαδή στις επαναλαμβανόμενες λευκές και γαλάζιες ρίγες που παραπέμπουν στο ναυτικό ύφος. «Σε αυτή τη σειρά επίπλων μπορεί να βρει κανείς τις τρεις μεγάλες μου αγάπες, τις ρίγες, τους κορσέδες και τα τατουάζ» λέει ο Gautier για να ερμηνεύσει το στιλ γαλλικού μπουντουάρ που της έδωσε.


Paul Smith

Θαυμαστής του δανέζικου design ο Άγγλος μετρ της κομψότητας, εξέφρασε τη δική του εκδοχή τη συλλογή Cylinda του οίκου Stelton σχεδιασμένη το 1964 από τον Δανό αρχιτέκτονα Arne Jacobsen. Πρόκειται για μια σειρά από επιτραπέζια σκεύη σε γυαλιστερό ανοξείδωτο ατσάλι, στα οποία έδωσε φρεσκάδα, μοντέρνα άποψη και φυσικά δόσεις από το χιούμορ του. Η νέα συλλογή που δημιουργήθηκε με την ευκαιρία της 50ης επετείου της εταιρίας Stelton, σέβεται την ακεραιότητα του αρχικού σχεδιασμού και αναδεικνύει στοιχεία της όπως οι λαβές που απέκτησαν έντονα χρώματα. Ένας δίσκος σερβιρίσματος, ένας αναδευτήρας, μια κανάτα, μια παγοθήκη δια χειρός Paul Smith.


Chistian Lacroix

Mαθήματα στιλ παραδίδει ο Γάλλος σχεδιαστής, όχι μόνο στο ατελιέ του αλλά και στους χώρους του Hotel Le Bellechasse. Έντονα χρώματα, χαρακτηριστικά μοτίβα και άρωμα υψηλής αισθητικής. Ο δημιουργός της haute couture επιμελήθηκε τη διακόσμηση ενός ξενοδοχείου σε μια από τις πιο αριστοκρατικές συνοικίες του Παρισιού. Στα τριάντα τέσσερα δωμάτιά του υλικά, υφές, μοτίβα, και τεχνικές παρασύρουν σε ένα μεθυστικό ταξίδι στο χρόνο αλλά και στις διαθέσεις της στιγμής. Η έμπνευση του Christian Lacroix ισορροπεί κάπου ανάμεσα στο χθες, στο σήμερα και -γιατί όχι- στο αύριο της διακόσμησης σε ένα αποτέλεσμα που υμνεί το στιλ της Αριστερής όχθης του Σηκουάνα.


Moschino

Μετά την Madonna, την Kylie Minogue και τις άλλες διάσημες κυρίες της βιομηχανίας του θεάματος που αποθεώθηκαν όταν εμφανίστηκαν με δημιουργίες του γνωστού οίκου, ήρθε η σειρά του μοναδικού Maison Moschino. Ενός στιλάτου fashion hotel στη Μέκκα της μόδας, το Μιλάνο.

Πρόκειται για ένα μικρό παλάτι γεμάτο από παραμυθένιες εικόνες οι οποίες εναλλάσσονται από δωμάτιο σε δωμάτιο με διαφορετική θεματική. Εδώ οι επισκέπτες καλούνται να ζήσουν το δικό τους όνειρο σε μια ατμόσφαιρα εκκεντρική. Αισθησιασμός, θηλυκότητα συναντούνται από την είσοδο ακόμη, σε μια παρέα από φωτιστικά δαπέδου ντυμένα στο σχήμα των φορεμάτων που τον καθιέρωσαν.


Missoni

Με τις πολύχρωμες ρίγες του τυλίχτηκαν τα πιο καλλίγραμμα μοντέλα. Ακολούθησαν μια σειρά από έπιπλα και αξεσουάρ για το σπίτι όπως πολυθρόνες, μαξιλάρια, πουφ ακόμη και σερβίτσια. Χαρακτηριστικός ο πολυμορφικός καναπές Rythm της εταιρίας Roche Bobois ντυμένος με υφάσματα γεμάτα χρώματα και σχέδια στη γνωστή γραμμή Missoni.

Πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του το hotel Missoni στο Εδιμβούργο, για να προσελκύσει τους απανταχού fashion travelers. Ντυμένο εξ´ ολοκλήρου μετις διάσημες λωρίδες, τα πουά, τα φλοράλ και τα γεωμετρικά σχέδια. Από τα λευκά είδη μέχρι τα σερβίτσια και τις πετσέτες σερβιρίσματος, το ύφος του ιταλικού οίκου υπογράφει κάθε λεπτομέρεια.

πηγή: Living In Style (Μένη Σκαμνιώτου)