Shopping Alert

Nkwichi Lodge, ένας ανεπιτήδευτος παράδεισος στη Μοζαμβίκη

Κάθησε αναπαυτικά, χαλάρωσε και φαντάσου αυτή τη σκηνή. Είσαι στην Αφρική, βρίσκεσαι κάτω από την σκιά μιας συκιάς, με θέα μια από τις μεγαλύτερες λίμνες του κόσμου.

Στα δεξιά σου, βραχοπισίνες γεμάτες με κρυστάλλινα νερά, με χρωματικούς ιριδισμούς εξωτικών ψαριών που κολυμπούν ανάμεσα στους λείους αρχαίους ογκόλιθους.

Στα αριστερά σου βρίσκεται μια παραλία με λευκή άμμο που εκτείνεται ως την άκρη της ματιάς, κι είναι η απόληξη ενός παρθένου δάσους.

Το μόνο που ακούς είναι τα ζεστά νερά της τροπικής λίμνης καθώς σκάνε οι απαλοί κυματισμοί της στην παραλία. Μακριά μέσα στη λίμνη, διακρίνεις το περίγραμμα ενός ψαρά καθώς επιστρέφει με το κανό του προς την ακτή.

Ακούγεται σαν το ιδανικό μέρος χαλάρωσης; Στο Nkwichi Lodge, στις ακτές τις λίμνης Niasa, στην Μοζαμβίκη, δεν είναι παρά το τέλος άλλης μιας μέρας σε αυτή την ήσυχη γωνιά της Αφρικής.

Στην όχθη της λίμνης Niassa, την 9η μεγαλύτερη του κόσμου, βρίσκεται το συγκρότημα Nkwichi. H λίμνη έχει 560 χιλιόμετρα μήκος, 80 χιλιόμετρα πλάτος και 700 μέτρα βάθος και αποτελεί το ανατολικό σύνορο μεταξύ Μαλάουι και Μοζαμβίκης. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα και περιλαμβάνει την μεγαλύτερη ποικιλία αυτόχθονων ειδών ψαριών από οποιαδήποτε άλλη λίμνη στον κόσμο.

Η Nkwichi Lodge βρίσκεται στις ακτές της Μοζαμβίκης σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της λίμνης. Εχει σχεδιαστεί για να παρέχει άνεση και ιδιωτικότητα στους επισκέπτες. Με μέγιστο αριθμό 14 ατόμων, το κατάλυμα μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες τα υψηλότερα επίπεδα υπηρεσιών σε μια χαλαρή και ήρεμη ατμόσφαιρα.

Η παραλία στις ακτές της λίμνης, με την ψιλή, λευκή της άμμο, είναι το κεντρικό στοιχείο του συγκροτήματος. Το Nkwichi υπερηφανεύεται για την άσκηση υπεύθυνου τουρισμού. Με την διαμονή τους σε αυτό το κατάλυμα, οι επισκέπτες συμβάλλουν στην διατήρηση του φυσικού τοπίου και την ανάπτυξη της κοινότητας, μιας και απασχολεί πάνω από 75 ντόπιους υπαλλήλους, οι οποίοι με τους μισθούς τους υποστηρίζει ο καθένας τους εώς και 15 μέλη των οικογενειών τους. Αυτό σημαίνει πως η διαμονή σας έχει άμεσο αντίκτυπο στις ζωές 1000 ατόμων.

Υπάρχουν διάφορα είδη καταλυμάτων και μια σειρά δραστηριοτήτων που μπορεί κανείς απολαύσει κατά την διάρκεια της διαμονής του.

Από οργανωμένους περιπάτους στη φύση, bird watching, εκδρομές στο κοντινό νησάκι, κολύμβηση με αναπνευστήρα, ιστιοπλοΐα, canoe και -φυσικά- σαφάρι.

Τυγχάνει πολλών διεθνών διακρίσεων, χαρακτηριστικά κατέχει το "Africa's Leading Responsible Tourism Compnay" του World Travel Awards (2009) και το "Best Small Hotel" του Responisble Tourism Awards (2008).

Για περισσότερες πληροφορίες: mandawilderness.org