Shopping Alert

Εξοικονομώ κατ’ οίκον: προς απλούστερη ένταξη στο πρόγραμμα


Για παράταση του προγράμματος ενεργειακής αναβαθμισης κτηρίων «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» βασισμένη σε αμφιλεγόμενη αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων και προδιαγραφές εκτός Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ) έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Σε ερώτησή του προς την Κομισιόν ο κ. Τρεμόπουλος αναφέρει πως το γεγονός ότι από τις 30.000 αιτήσεις που έχουν κατατεθεί σε τράπεζες, μόνο οι μισές έχουν λάβει προέγκριση, αποτελεί ένδειξη χαμηλής ζήτησης, αλλά και εμποδίων πρόσβασης.

Σημειώνει επίσης πως πολλοί επιχειρηματίες δεν συμμετέχουν στο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» διότι βρίσκουν εμπόδια και φοβούνται ότι τα χρήματα της προβλεπόμενης ενίσχυσης δε θα καταβληθούν έγκαιρα.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στρέφει τα βέλη του στις τράπεζες υποστηρίζοντας πως υπάρχουν καταγγελίες για αποθαρρυντική συμπεριφορά προς ενδιαφερόμενους, όπως και για αποθαρρυντικές γραφειοκρατικές απαιτήσεις.

Ο “πράσινος” ευρωβουλευτής προτείνει απλούστευση και τροποποίηση των όρων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», ώστε να διευκολύνονται περισσότερο οι ενδιαφερόμενοι με χαμηλά εισοδήματα και ζητά την παρέμβαση της Κομισιόν, καθώς πρόκειται για πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο με ευρωπαϊκούς πόρους.

econews