Shopping Alert

Clarence House

Το Clarence House, όπου θα κατοικήσουν ο Πρίγκηπας William και η Kate, μετά το γάμο τους στις 29 του Απρίλη, χτίστηκε το 1825 και έχει εκτιμηθεί στα 76.680.000$. Αντίστοιχα, το Windsor Castle, με τα 45.000 τετραγωνικά του μέτρα και τα 1000 δωμάτιά του, εκτιμάται στα $279 εκ. και το Buckingham Palace στα $1,6 δίς, που το καθιστά και την ακριβότερη ιδιωτική κατοικία στον κόσμο.

Το Clarence House, υπήρξε η κατοικία της βασιλομήτωρος Ελισάβετ Ι, για μισό αιώνα. Επειτα, ανακαινίστηκε από τον Πρίγκηπα Κάρολο και χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο ως επίσημη κατοικία.

Η ανακαίνισή του κόστισε £4,5 εκ. δημοσίου χρήματος, συν £1,6 εκ. που διέθεσε ο Κάρολος από τον προσωπικό του λογαριασμό, για να καλύψει κάποιο μέρος της επίπλωσης.

Θεωρούταν το πιο ακριβοθώρητο ακίνητο της Αγγλίας, μιας και ελάχιστοι είχαν δει το εσωτερικό του, μέχρι το 2003, όταν και άνοιξε τις πύλες του στο κοινό, δεχόμενο δημόσιες επισκέψεις, με το ευτελές αντίτιμο των £5 κατ' άτομο.

Ετσι, το κοινό είχε για πρώτη φορά την ευκαιρία να δει την Πριγκιπική κατοικία, η οποία αντικατοπτρίζει το θαυμασμό και το σεβασμό του Καρόλου στην Ελισάβετ, η οποία πέθανε σε ηλικία 101 ετών. Ο ίδιος επέμεινε να διατηρήσει η κατοικία το στυλ της βασιλομήτωρος, ακόμη και μετά την ανακαίνισή της.

 
   
 
   
  

πηγές: The Royal Forums, International Business Times.