Shopping Alert

Βαφόμενες ταπετσαρίες.

Πολλοί μισούν τις ταπετσαρίες. Θεωρούν πως σε γενικές γραμμές “βαραίνουν” το αποτέλεσμα ή/και τις έχουν συνδέσει με παλαιότερες εποχές πιστεύοντας πως είναι μια “ντεμοντέ” επιλογή που δεν ταιριάζει στους μοντέρνους χώρους τους.

Λάθος!!

Στην αγορά σήμερα υπάρχει πληθώρα προϊόντων που καλύπτουν όλα τα γούστα. Οι ταπετσαρίες έχουν πλέον εκσυγχρονιστεί κι έχουν αποκτήσει διάφορες εκπληκτικές ιδιότητες.

Σε γενικές γραμμές, τα είδη που κυκλοφορούν, πέρα από τις απλές χάρτινες κλασσικές ταπετσαρίες, είναι:
  • Ανάγλυφη ταπετσαρία, από διπλή στρώση χαρτιού. Τεχνική που εκτός από το εφέ, της προσδίδει και ανθεκτικότητα.
  • Βινυλική ταπετσαρία, που είναι και ο πιο κοινός τύπος που χρησιμοποιείται σήμερα. Με εξωτερικό από PVC που επιτρέπει την ανάγλυφη εμφάνιση σχεδίων. Είναι εύκολη στον καθαρισμό και ανθεκτική στο φως και σε άλλους εξωτερικούς παράγοντες.
  • Βαφόμενη ταπετσαρία, βασισμένη στο PVC που μπορεί να βαφτεί πολλές φορές.
  • Υαλοΰφασμα που παράγεται από λεπτές ίνες γυαλιού.
  • Υφασμάτινη ταπετσαρία που δίνει εύρος επιλογών σε χρώματα και σχέδια και το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι η ιδιαίτερη ακουστική που προσθέτουν στο χώρο. Και η
  • Βινυλική ταπετσαρία με υφασμάτινο υπόστρωμα στο πίσω μέρος που την καθιστά εξαιρετικά ανθεκτική και γι' αυτό προτιμάται περισσότερο για επαγγελματική χρήση, αλλά ταυτόχρονα έχει και υψηλό κόστος.
Εδώ θα ασχοληθούμε λιγάκι εκτενέστερα με την βαφόμενη ταπετσαρία.

Πλεονεκτήματα:

Καλύπτει αποτελεσματικά απλές ατέλειες του τοίχου, όπως πχ ρωγμές ή ανομοιομορφίες στο σοβά.

Εφαρμόζεται με τη γνωστή κλασική πρακτική (καθαρισμός τοίχου, κόλλα, εφαρμογή).

Είναι έτοιμη για βάψιμο αμέσως μόλις στεγνώσει.

Μπορεί να προσθέσει διάσταση και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον στο χώρο. Οπως για παράδειγμα με το σχέδιο της φωτογραφίας το οποίο φαίνεται σαν ξυλόγλυπτο ή γύψινο ανάγλυφο και αναδεικνύει εξαιρετικά το Ευρωπαϊκό και Βικτωριανό στυλ διακόσμησης.

Μπορεί να προσθέσει χαρακτήρα και υφή στους τοίχους, μέσα από μια μεγάλη γκάμα επιλογών μοτίβων που κυμαίνονται από τα κλασικά ως τα μοντέρνα και καλύπτουν κάθε ανάγκη.

Σου επιτρέπει να είσαι δημιουργικός. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά χρώματα βαφής ή να την βάψεις σε διαφορετικούς τόνους για ένα πιο δραματικό αποτέλεσμα. Απλά τοποθετείς το χαρτί και βάφεις. Το ανάγλυφο κάνει τα υπόλοιπα από μόνο του.

Μπορεί να βοηθήσει στην οριοθέτηση των χώρων, τοποθετώντας τα μοτίβα σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, όπως για να καλύψει τον τοίχο μέχρι πχ 1 μέτρο, και με τη χρήση μιας επιπλέον ξύλινης πατούρας να δημιουργήσει την αίσθηση της ξύλινης επένδυσης.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από τους τοίχους και στο ταβάνι, σε κουζίνες (επιλέγοντας το κατάλληλο είδος χαρτιού), σε έπιπλα και οπουδήποτε σας κάνει κέφι. Το όριο είναι η έμπνευσή σας και το μεράκι σας.
Ρίξτε μια ματία στη συλλογή από βαφόμενες ταπετσαρίες της BurkeDecor.com και είναι σίγουρο πως θα βρείτε κάτι που θα σας εμπνεύσει.

Photos from BurkeDecor.com