Shopping Alert

Εξυπνη επίπλωση - άνετη ζωή

Είτε μακριά από το σπίτι, είτε κοντά σε αυτό, το μόνο σίγουρο είναι τα λίγα τετραγωνικά. Η διακόσμηση όμως του φοιτητικού διαμερίσματος / δωματίου δεν είναι ανάγκη να είναι ούτε απρόσωπη, ούτε βαρετή. Μια λύση είναι ο συνδυασμός επίπλων: δύο σε ένα... τρία σε ένα... όσο περισσότερο μπορούν να συνδυαστούν τόσο περισσότερο χώρο κερδίζουμε.

Για παράδειγμα:

Αυτό είναι ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου Fox στην Κοπεγχάγη. Ο συνδυασμός κρεβατιού - γραφείου είναι απόλυτα λειτουργικός και η κατασκευή, σχετικά εύκολη. Μπορεί κάλλιστα να προστεθεί μια ντουλάπα και μια βιβλιοθήκη σε παράταξη στον έναν τοίχο, δημιουργώντας έναν χώρο βολικό και άνετο, ο οποίος ταυτόχρονα ξεφεύγει και από το κλασσικό στερεότυπο της 'εφηβικής' όψης των συνεπτυγμένων επίπλων.

Η διχρωμία από την άλλη, δίνει εικαστικό ενδιαφέρον και ζωντάνια, χωρίς να βαραίνει το αποτέλεσμα. Τα δε στένσιλ είναι ανεπανάληπτα. Εάν μπορείτε, τολμήστε τα. Απλά προσέξτε τις αναλογίες, μην το παρακάνετε... πειράζει στα νεύρα.

Από την άλλη πάλι, εάν τα οικονομικά δεν επιτρέπουν επιπλέον κατασκευές, δοκιμάστε να μεταφέρετε το γραφείο σε αυτή τη θέση, ακριβώς πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιου, εάν τυγχάνει να έχετε ένα μακρόστενο δωμάτιο. Το αποτέλεσμα μπορεί να δικαιώσει την ταλαιπωρία της μετακίνησης των επίπλων.

Προσέξτε τη θέση της τηλεόρασης. Μπορείτε να αναρτήσετε με βραχίωνα στον τοίχο οποιοδήποτε μοντέλο. Ετσι, υπάρχει άμεση οπτική επαφή από κάθε θέση του δωματίου. Ενώ, στην περίπτωση του studio, μένει περισσότερος χώρος ελεύθερος για χρήση καθιστικού, εξακολουθώντας να προσφέρει απρόσκοπτη θέα προς την τηλεόραση, ακόμα και από το καθιστικό.

Με λίγα λόγια, δώστε σημασία όχι μόνο στο στυλ, αλλά και στη διάταξη. Το κλειδί είναι η λειτουργικότητα, ξεκινήστε από εκεί!