Shopping Alert

Τα βασικά

Οταν κανείς επισκέπτεται ένα πολυτελές ξενοδοχείο δεν μπορεί παρά να θαυμάσει τους προσεγμένους χώρους του. Η αλήθεια είναι ότι οι σοβαροί επιχειρηματίες επιλέγουν αξιόλογους διακοσμητές και δεν αφήνουν ποτέ τα πράγματα στην τύχη, ούτε υπολογίζουν εύκολα τις δαπάνες. Γι' αυτούς είναι επένδυση, όσα περισσότερα επενδύσουν τόσο περισσότερα αναμένουν να αποδώσει.

Για τους διακοσμητές είναι πρόκληση. Μπορεί να έχουν στη διάθεσή τους άπειρα και εκλεκτά υλικά αλλά είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές της τουριστικής γραμμής. Αυτή σε γενικές γραμμές, απαιτεί συγκεκριμένο minimum αριθμό και είδος επίπλωσης σε κάθε δωμάτιο.

Κάθε –απλό- δωμάτιο λοιπόν οφείλει να έχει: κρεβάτι, κάθισμα, έπιπλο καλλωπισμού ή/και γραφείο, τραπέζι, έπιπλο απόθεσης αποσκευών, TV, τηλεφωνική συσκευή, ντουλάπα. Ανάλογα με την κατηγορία, προβλέπονται επίσης διάφορα αξεσουάρ μπάνιου (στεγνωτήρας μαλλιών, υποδοχές για μικροσυσκευές), καθιστικό, τραπέζι / καρέκλες φαγητού, mini bar… Όλα κινούνται γύρω από τον επισκέπτη και την άνετη παραμονή του. Και φυσικά, όπως και σε κάθε άλλον τομέα στη ζωή, ισχύει κι εδώ το «ό,τι πληρώσεις παίρνεις».

Σε κάποιες περιπτώσεις, η δουλειά των διακοσμητών είναι απλά καταπληκτική. Κι ίσως να μην έχουμε όλοι την οικονομική δυνατότητα να προσλάβουμε κάποιους από αυτούς για να διακοσμήσουν το δικό μας διαμέρισμα. Τίποτα όμως δεν μας εμποδίζει από το να πάρουμε ιδέες από τη δουλειά τους και να τις προσαρμόσουμε τόσο στο χώρο μας, όσο και στο βαλάντιό μας. Αυτό που έχει σημασία είναι το γούστο και στην προκείμενη περίπτωση αυτό το γούστο τυγχάνει να συμβαδίζει με την απόλυτη λειτουργικότητα.

Ας το δούμε αναλυτικότερα στις επόμενες δημοσιεύσεις.