Shopping Alert

10 εντολές διακόσμησης για αρχάριους

#1 Μην προσθέσετε κάτι στο χώρο σας το οποίο δεν είναι χρήσιμο και όμορφο.
Το ιδανικό είναι να συνδυάζουν και τα δύο. Λειτουργήστε ανάλογα με το προσωπικό σας στυλ αλλά μην γεμίσετε το σπίτι σας με αντικείμενα που δεν είναι λειτουργικά ή δεν τα χρησιμοποιείτε για οποιονδήποτε λόγο.

#2 Επιλέξτε ένα χρωματικό σχήμα και μείνετε σε αυτό.
Διαλέξτε 3-5 χρώματα που σας αρέσουν και επιλέξτε έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα - υφάσματα μέσα από αυτήν την παλέτα.

#3 Οταν αγοράζετε κάτι καινούριο, πετάξτε κάτι παλιό.
Αγοράζετε νέα πράγματα για το σπίτι σας έχοντας κατά νου αρχικά τη χρησιμότητά τους, κατόπιν το στυλ τους, κι έπειτα το μέγεθός τους. Πετάξτε, χαρίστε ή πουλήστε οτιδήποτε δεν σας είναι πλεον χρήσιμο.

#4 Αγοράζετε πράγματα που ανταποκρίνονται στον τρόπο ζωής σας.
Εάν δεν πίνετε espresso μην αγοράσετε μια ειδική καφετιέρα παρασκευής του. Εάν δεν πίνετε αλκοολούχα μην αγοράσετε μια κάβα. Τα πράγματα είναι απλά. Κρατήστε τα έτσι.

#5 Κρατήστε ότι αγαπάτε.
Μην διστάζετε να κρύψετε, να πετάξετε η και να δωρίσετε, πράγματα που σας είναι ουδέτερα ή/και αδιάφορα.

#6 Κλέψτε, αντιγράψτε και μιμηθείτε, έπειτα προσθέστε, αφαιρέστε και τελειώσατε.
Κλέψτε ιδέες από περιοδικά, αντιγράψτε χρωματικούς συνδυασμούς, εμπνευστείτε από οπουδήποτε: βιτρίνες καταστημάτων, διαφημιστκές καταχωρήσεις, ακόμη κι από σπίτια φίλων σας. Οταν βρείτε κάτι που σας εμπνέει προσαρμόστε το στα δικά σας μέτρα. Προσθέστε αντικείμενα που σας εκφράζουν, αφαιρέστε ό,τι σας ενοχλεί και δημιουργήστε ένα χώρο με προσωπικότητα και στυλ.

#7 Επιλέξτε ένα στυλ, ένα υπο-στυλ, και μείνετε σε αυτό όταν πρέπει να προσθέσετε κάτι στο χώρο σας.
Αντί να επιλέξετε ένα στυλ μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου (Βικτωριανή, Αποικιακή..), κάντε την επιλογή σας με βάση ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα. Προτιμάτε έντονα ή πιο ουδέτερα περιβάλλοντα. Απλά ή πολύπλοκα σχέδια και σχήματα. Ζεστές ή ψυχρές αποχρώσεις. Βαρειά ή μοντέρνα έπιπλα. Απαντήστε σε αυτά τα ερωτήματα και έχετε το στυλ που σας εκφράζει.

#8 Μάθετε να διακρίνετε τη διαφορά ανάμεσα στο τι σας αρέσει και στο τι σας βολεύει.
Καθημερινά κατακλύζουν την αγορά νέα πράγματα και μόδες. Ξεχωρίστε τι σας αρέσει σε ένα κατάστημα, από το τι σας είναι χρήσιμο, λειτουργικό και εναρμονίζεται στο στυλ που ήδη έχετε υιοθετήσει στο σπίτι σας.

#9 Οταν αποφασίσετε να αλλάξετε το στυλ της διακόσμησής σας, ξεκινήστε με μικρά βήματα.
Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για ανακαίνιση. Ξεκινήστε απλά και φθηνά. Βάψτε τους τοίχους, προσθέστε φθηνά αντικείμενα για αρχή, κι εάν εντέλει αποφασίσετε ότι σας αρέσει αυτό το νέο στυλ αρχίστε άφοβα τα έξοδα.

#10 Βρες το λάθος.
Εάν κάτι δεν σας αρέσει στο χώρο σας αλλά δεν μπορείτε να εντοπίσετε τι ακριβώς, φωτογραφίστε τον, αξιολογήστε τον κι αρχίστε τις προσθαφαιρέσεις.