“Between Heaven and Earth”: Behold This Cantilevered Skypool in the Heart of the Dolomites

Italy-based studio noa* network of architecture has created a cantilevered sky pool as part of a renovation of a hotel. Located in the skiing and hiking region of Kronplatz, Italy, the pool is designed to function as a “connector between old and new,” particularly with its use of local larch tree trunks as the support beams for the pool. Extending out from the main wall of the hotel, the pool offers panoramic views of the surrounding mountain range for swimmers and also contains a transparent window, allowing visitors on the ground visibility of the swimmers above. The floating pool is meant to give the impression of weightlessness, totally absorbing the visitors in the splendor of the natural landscape. Read more from noa* about the inspiration behind the skypool: “The Hotel Hubertus is located in Valdaora, at the foot of the famous ski and hiking area Kronplatz in the Puster Valley at an altitude of about 1,350 m [4,430 feet]. The family establishment was generously enhanced and enlarged with 16 new suites, a new kitchen with restaurants and ‘Stuben,’ an entrance area with lobby, reception and wine cellar and a fitness and a relaxation room with panoramic ...
more on Architizer
Share on Google Plus

About Decoration de la Maison

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.


Home & Garden Bestsellers