That’s a Wrap: A Winding Residence in Portugal Tells the Story of a Family’s Many Homes

Located just a few blocks away from the glittering southern coast of Portugal in Estoril, a unique home has been created for a family by Portuguese studio António Costa Lima Arquitectos. The residence makes a striking divergence from the architectural style of red terra-cotta-tiled roofs that dominate the neighborhood. Instead, this dwelling is characterized by its central void — the courtyard — around which all other aspects of the home are arranged. Responding to the gently sloping topography of the site, the architects have created a structure that wraps around the courtyard on a subtle incline, creating three distinct stories. While the white and timber façade, which faces the street, is nearly blind, the inner-facing exterior walls are glazed with a series of vertical windows. This window-wall reveals a central interior corridor that runs the entire length of the home and which is lined with a row of colorfully arranged pictures. Exterior access on the top floor of the home leads to a roof terrace and garden, which provides views of the Atlantic Ocean just beyond the neighborhood. Read more from the architects about the story behind this ...
more on Architizer
Share on Google Plus

About Decoration de la Maison

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.


Home & Garden Bestsellers