Inside Out: An Italian Stable Is Converted Into an Open Floor Plan Home Celebrating Old and New

Designers Karin Matz and Francesco Di Gregorio have collaborated on the renovation of an old stone stable in Tizzano Val Parma in Italy. The stable has been converted into a home and workspace for a young couple. The architects have taken great care to retain and highlight the original structural elements of the former bar, leaving the stone walls and simple columns exposed. The rustic materiality of the columns is offset by a glossy concrete floor, which envelops the entire house. The duo opted for an open floor plan with no divisions between programs. The only “room” added to the space is the bathroom, a white tiled volume fitted with a sink, storage units and the washing facilities. Even this room remains open and visible to the rest of house. The openness of the space endows the home with a relaxed and intimate atmosphere and feels at once contemporary and rich with history. Read more from Matz and Di Gregorio about the concept for the open plan: “Located in Lasagnana, on a tiny street in the middle of Val Parma, the ground level of a former stable has been converted into an ...
more on Architizer
Share on Google Plus

About Decoration de la Maison

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.


Home & Garden Bestsellers