[Bracketed Space] House by Matt Fajkus Architecture

[Bracketed Space] House by Matt Fajkus Architecture

Matt Fajkus Architecture designed the [Bracketed Space] House in Austin, Texas with careful attention paid to the site’s uneven landscape by creating a progression of spaces as it changed. A long pathway transitions down to reach the front door alongside a retaining wall that continues through the house to the rear.

The living room effortlessly extends out to the minimalist pool and spa area, which also features an outdoor eating space.

The home is separated into private and public wings, both of which are connected via the dining room that acts as a glass-enclosed “bridge.” The space offers clear sight lines between the front yard and courtyard without compromise privacy from the street.

Two different wood finishes, one of the ceilings and one for the floors, are used in the common areas, creating a rich and warm environment.

A central courtyard is surrounded by all of the indoor spaces

Photos by Charles Davis Smith and Spaces & Faces Photography.


via Design MilkDesign Milk
Share on Google Plus

About Decoration de la Maison

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.


Home & Garden Bestsellers