Mini-Minimalism: A Sophisticated Concrete Kindergarten Is Completed Near Lake Geneva

Swiss architecture firm Pierre-Alain Dupraz Architecte has completed a multi-volume kindergarten made of reinforced concrete in the Swiss town of Prangins. The kindergarten assumes a pinwheel shape created by the intersection of the programmatic volumes. These volumes are staggered in height to respond to the site’s sloping topography, creating unique views at a variety of levels. The interior echoes the minimal form of the exterior, with muted concrete floors, walls and ceilings. A radial, meandering stairway connects the various levels, while shafts of light pierce the rigid structure through a series of skylights. The classrooms and nurseries, on the other hand, are flooded with natural light from expansive windows carved into the façade of each volume. Read more from the architects about the design for Prangins Kindergarten: “The new Prangins Kindergarten is conceived as one big house that has been placed on a sloping site. The cruciform structure, resulting from the interlocking volumes, allows it to have a special relationship with the neighboring ensemble. The four volumes, which are mutually staggered by a third of each unit’s floor height and interleaved, make the building appear to be smaller and visually less obtrusive. ...
more on Architizer
Share on Google Plus

About Decoration de la Maison

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.


Home & Garden Bestsellers