Indoor Urbanism: Amanda Levete Designs an Interior Cityscape for Sky's New Headquarters in London

British architecture studio AL_A has just completed Sky Central, the latest addition to British broadcasting company Sky's campus headquarters in Osterley, West London. Amanda Levete's addition offers a new office space meant to combine the corporate and creative sides of the company through an open and flexible plan. The interior takes inspiration from urban design, allocating a diverse array of programmatic spaces into "neighborhoods," or clusters meant to foster cross-collaboration between the business, creative and technology departments. The building, which houses 3,500 employees, is arranged as a rectilinear volume and clad in an alternating pattern of iridescent panels and window openings. The interior resembles a kind of urban plaza, anchored by a light-filled central atrium. The ground floor holds the public programming, equipped with an array of seating areas and is lined with trees and other plantings. A series of winding timber staircases connect the ground level to the office spaces on the upper floors, all which have clear visibility of the rest of building. The warm timber accents of the staircases are echoed on the ceiling, which features a grid of timber lined skylights, enveloping the office in a warm glow of natural sunlight. Read ...
more on Architizer
Share on Google Plus

About Decoration de la Maison

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.


Home & Garden Bestsellers