Fala atelier Transforms a Windowless Garage Into a Vibrant Dwelling Space in Lisbon

Young architecture firm fala atelier has completed the rehabilitation of a small windowless garage into a home for a young couple. The self-proclaimed “naïve architectural practice” based in Porto is quickly gaining recognition for its whimsical approach, bright palette and clean lines in Portugal and beyond. Employing their unaffected methodology, the team did little in the way of structural renovations to the garage besides adding two bathrooms. Rather, they injected a series of light, material and flexible interventions to convert the garage into a minimal yet vibrant dwelling space. A series of curtains were introduced to carve out a series of fluid public and private spaces. The placement of an array of textural materials such as concrete and marble adds a dynamic dimension to the home through their interaction with light and shadow. The inspiration for the home is communicated through fala’s signature process drawings, a collection of surreal collages exploring texture, color and perspective. Read more from fala atelier about their approach to the Garage House: “The project started with an unconventional request from an open-minded couple: within a very tight budget, to convert a windowless 200m2 [2,150-square-foot] garage into a ...
more on Architizer
Share on Google Plus

About Decoration de la Maison

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.


Home & Garden Bestsellers